HC RpR - HK Krnov 4:9 (0:1,2:4,2:4)

11.10.2015 12:44

Branky RpR: 28:47 Robert Skopal (Kamil Babiš), 29:31 Filip Vyvijal (TS), 46:35 Luděk Růčka (Sebastian Kitzberger), 52:58 Martin Vaculín (Tomáš Martyčák, Martin Hnilica)

Vyloučení: 11:13,  5+do konce Jiří Švrček (+ hráč Krnova), využití: 3:5

Sestava:

Richard Dohnálek ( od 40:00 Martin Hnilica)

Jiří Švrček - Luděk Růčka

Jakub Švrček - Mynarčík

 

Vaculín - Vyvijal - Kroupa

Tomáš Martyčák - Skopal - Babiš

Krátký - Sebastian Kitzberger

Diváci: 80

 

V oslabené sestavě způsobené virózou nastoupili domácí hráči proti poslednímu Krnovu. Krnov od začátku utkání zvolil obranu na modré čáře a tak šancí na obou stranách bylo minimum. První gólová byla od Filipa Vyvijala, ale střela z mezi kruhu těsně minula. Bohužel další velkou šanci dostal Krnov a v poslední minutě druhé třetiny dal gól, kdy po dvou chybách v naší obranné třetině dva hráči Krnova puk uklidili za záda bezmocného Dohnálka. Druhá třetina taky nezačala dobře a v přesilové hře hned po buly tečovaná střela skončila za zády Richarda Dohnálka. V 29. minutě přišlo v přesilové hře snížení na 1:2 z hole Roberta Skopala, když z mezi kruhu trefil přesně horní růžek, o minutu později v samostaném nájezdu zastavili nedovoleně Filipa Vyvijala a hráč dostal trestné střílení, které nekompromisně proměnil a bylo 2:2. O další minutu později bohužel rozhodčí kompenzoval a v přesilovce 5na3 se Krnov dostal opět do vedení, v pokračující přesilovce 5na4 prostřelili ještě z úhlu Richarda Dohnálka 2:4. Potom byly sice dvě dobré šance velice aktivního Filipa Vyvijala, kdy neproměnil únik a v další šanci minul, ale domácí evidentně nervozní po sporných výrocích hlavního rozhodčího se nechali dále vylučovat a Krnov v poslední minutě z přesilovky zvýšil na 2:5, na to se strhla pěstní potyčka a Jiří Švrček musel předčasně do kabiny. Bylo to velké oslabení, zápas domácí dohrávali se třemi beky a dvěma útoky. I tak ve třetí třetině snížili v přesilovce na 3:5 z hole Luďka Růčky od modré, bohužel laciný gól na 3:6 je opět poslal dolů, to už chytal náhradní golman Martin Hnilica a měl to těžké, protože domácí už hráli riskantně. V oslabení ještě po nádherné individuální akci snížil Martin Vaculín  na 4:6 a měli jsme i další šance, ale Krnov už zápas jistil a z brejků padly v posledních 4 minutách ještě 3 góly.

Miroslav Martyčák: Po minulém utkání ve Šternberku nás potkala viróza a ikdyž přes týden bylo 18 lidí na treninku, nakonec jsme hráli v 12 hráčích. Musím kluky pochválit za bojovný výkon a srdíčko. Bohužel se utkání rozhodlo po sporných výrocích sudích.