HC RT Torax Bohumín- HC Rožnov pod Radhoštěm “A“ 5:3 (1:1, 0:0, 4:2)

10.02.2013 08:31

HC RT Torax Bohumín- HC Rožnov pod Radhoštěm “A“ 5:3 (1:1, 0:0, 4:2)

20.kolo KHL

Branky Rožnova p.R. :

11´ Kroupa (Vaculín), 59´ Kunčický (Černý), 60´ Kroupa

Branky Bohumín :

16´, 44´, 46´, 52´, 60´min

Sestavy : 

HC Rožnov pod Radhoštěm "A"

Brankář:

Mizera –(Hnilica) 

Obrany:

Růčka, Černý -  Kunčický, Švrček Jir. - Švrček Jak, Růčka, Paťava

Útoky:

Kroupa, Duda, Vaculín – Babiš(od 30min Krátký), Tomáš Martyčák, Křenek - Skopal, Randýsek, Holý

Vyloučení: 7:7 ( 10min + OK Křenek, Ručka, OT Randýsek)
Využití:  2:2
Oslabení:  0:0
Poměr střel: 
Diváci:  175 (10 z RpR)

 

Sen mnoha Rožnovských fanoušků tribuna, alternativa z Bohumína určitě pocit z hokeje zlepšila

 

Bohumín k utkání nastoupil převážně s juniory, a od toho se odvíjel jejich styl hry, na širokém kluzišti jsme mohli vidět hodně bruslařský hokej. Začátek utkání se odvíjel ve středním pásmu, z kterého se dostávali jedinci do šancí hlavně v nájezdech na gólmana. První samostatný nájezd neproměnil Tomáš Holý v 5min. V 8min měl stejný hráč opět šanci tentokrát po kombinaci útoku, ale opět neproměnil. Gól nedal nikdo jiný než Martin Kroupa po krásné nahrávce od Martina Vaculína, v souboji přebruslil hráče Bohumína a ve skoku na led prošťouchnul puk pod vyjetým gólmanem. V 11 minutě teda stav 1:0, Bohumín měl také šance po samostatném nájezdu na druhé straně zvonila tyč za zády Lukáše Mizery. Bohumínu se podařilo vyrovnat v 16minutě v přesilové hře.

 

Druhá třetina byla z obou stran opatrná a čekalo se na chybu, která přišla na straně rozhodčích. Rožnovští hráči trpělivě čekali na chybu Bohumína která přišla a dva šli sami na golmana domácích, ale rozhodčí zapískal nesmyslný ofsajd. Bohužel ze hry musel odstoupit ve druhé třetině pro zranění Kamil Babiš.

Široké kluziště v Bohumíně

 

Třetí třetinu Rožnov začal smolně už na začátku přišel o centra druhého útoku Tomáše Martyčáka (zraněný kotník asi znamená stop do konce sezony). V 44 minutě Bohumínský hráč měl hodně času za brankou a neatakován vyjel a nastřelil puk do brankoviště, kde se od brusle Martina Vaculína puk odrazil do branky. O 2 minuty později bylo ještě hůře a po identické akci!!! Jsme inkasovali po druhé. U obou gólů byl 1 útok. Za další minutu jsme přišli po nastřeleném puku o Roberta Skopala a utkání jsme dohrávali na 2 útoky. Hráči se vyhecovali k neskutečnému výkonu a Bohumín přišpendlili před jeho bránu, jenže proti byl tragický rozhodčí Krenželok jun. , který utkání nezvládl. Jeho sporné výroky hráče rozhodili a ti i deprimovaní stavem utkání se zbytečně strhli do oplácení a zbytečných pěstních soubojů. V dalším oslabení jsme inkasovali střelou od modré 4:1. V dalším oslabení ujel Martin Kroupa, sám na golmana bohužel dobře chytající Lubojacki střelu zneškodnil. V boxerské vložce si to rozdal Křenek s hráčem bohumína a dostali oba do konce. Potom dostal za řeči do konce i Luděk Ručka a Randýsek. Ani to nás nesložilo a zbylých 9 hráčů(!) dostalo Bohumín pod tlak. Rozhodčí nakonec v posledních 3 minutách kompenzoval a Rožnov hrál 2 minuty 5 na tři. V 59minutě Kunčický snížil na 4:2 ale ve hře bez brankáře jsme i přes dobrou šanci dostali na 5:2. Hned po následném buly uprostřed si vzal puk Martin Kroupa projel mezi obránci a dal gól 5:3. V posledních 30vteřinách byla ještě jedna velká šance. 

Naše střídačka se pomalu přesunula za branku, 3 zranění, 3 do konce utkání

 

 

Hodnocení asistent trenéra Miroslav Martyčák: Bruslařsky výborný výkon soupeře a sporné výroky rozhodčích rozhodly. Hráči se nevzdali a bojovali. Teď nás doma čeká Nový Jičín B a to bude přímý souboj o play off, kdo vyhraje bude tam.

 

Hodnocení trenér Zdenko Matis: Odehráli jsem vyrovnané utkání, hráčům jsem poděkoval, protože dnes jsme nebojovali jenom se soupeřem, ale i s rozhodčími. Dvakrát vymyšlený ofsajd, jim ofsajd odpustil a byl z toho gól, vyhazoval nás za nic. Ale i přesto dneska byl hokej velmi pěkný, myslím že fanoušci museli být spokojeni, šance na obou stranách, rychlý hokej. Co se týče stažení sestavy v 3 třetině, mladí bojovali neudělali chybu, ale chtěli jsme prostě rozhodnout kvalitou a zkušeností už před Jíčinem. Bohužel máme po dnešku 3 kluky z utkání zdravotně mimo a nyní máme týden na to abychom se dali opět do kupy.   

 

Marek Randýsek: Dneska nás soupeř přebruslilvve druhé třetině, na začátku třetí nás rozhodčí dvakrát poslal do oslabení, pak jsme dostali špatný gol a těžko jsme se zvedali. Do příštích utkání bysme měli hrát více disciplinovaně.