Po výhře v Krnově opět ve hře o play off

14.01.2013 18:00

Hodně fanoušků neví jak to bude vypadat s play off a jestli hrajeme jako tým ještě o něco. Odpověď je jasná ANO. Hraje se o deváté místo!

Před sezonou se všechny kluby dohodly, že v případě, když HC Orlová skončí po odehrání základní části na 1. místě má právo nastoupit do baráže o II. Ligu. V praxi to znamená, že play-off nebude hrát a do play-off postoupí kluby umístěné na 2.-9. místě. (2-9, 3-8, 4-7, 5-6). Tým, který zvítězí ve finále play-off se stane pouze vítězem KLM bez nároku hrát kvalifikaci resp. baráž o II. Ligu.

V případě vítězství jiného klubů po základní části postupují do play-off kluby umístěné na 1.-8. místě.(1-8, 2-7, 3-6, 4-5). Tento systém soutěže KLM byl schválen na aktivu klubů před zahájením sezóny 2012/13

Dnešní situace je jasná, Orlová je na prvním místě a byl by zázrak, kdyby ji někdo ohrozil. Na konci tabulky jsou tři týmy, mezi kterými se rozhodne o jednom místě v play off! Pro HC RpRA, který ztrácí 4 body na NJB by to bylo o to pěknější, že bysme nechali za sebou HCRpRB a HC NJB a šli v derby proti Kopřivnici! A derby nemá favorita.

 

Co potřebujeme k devátému místu? Potvrdit zlepšenou formu a doma ze tří zápasů posbírat co nejvíce bodů. První soupeř bude Uničov, v těžkém derby zápasu bysme měli oplatit porážku HC RpRB a pak nás čeká doma Studénka. Následuje ještě zápas v Bohumíně a v posledním domácím utkání si to rozdat s HC NJB, jako KPZ je v posledním kole Kopřivnice.

 

Co nám hraje do karty a co ne?

+ Hrajeme všechno doma, začali chodit fanoušci

+ Máme v losu relativně slabší týmy

+ Přišla forma, tým si věří

+ V posledním kole vše můžeme zachránit v Kopřivnici

 

-Nemůžeme si dovolit udělat chyby

-Byla by to dlouhá vítězná šňůra, ale ne nemožná

-Hrajeme proti přímým konkurentům v boji o play off

-Většina zápasů je DERBY zápas

- Budeme muset nahradit kapitána Ondru Vlacha, který odjíždí z pracovních důvodů jako poslední hráč z Evropy do USA ;-)