První zápas play off skončil po výborném výkonu těsnou porážkou

27.02.2013 22:29

HC Kopřivnice - HC Rožnov pod Radhoštěm “A“ 5:3 (3:2, 0:1, 2:0)

Čtvrtfinále play off

Branky Rožnova p.R. :

8´ Duda (Vaculín), 17´ Kroupa (Duda), 33´ Kroupa (Vaculík, Duda)

Branky Kopřivnice :

2´ Bílek, 4´Merenda, 12´Bartošák, 51´ Bartošák, 60´Bílek,

Sestavy : 

HC Rožnov pod Radhoštěm "A"

Brankář:

Mizera – (Hnilica) 

Obrany:

Růčka, Černý, - Kunčický, Matuš. - Švrček Jak, Švrček Jir.

Útoky:

Kroupa, Duda, Vaculín – Babiš, Holý, Martyčák -  Křenek, Vlach, Randýsek, - Hajda, Krátký, Holiš

Vyloučení: 7:10
Využití:  2:3
Oslabení:  0:0
Poměr střel: 
Diváci:  180 (sice jiní, ale stejně jako v sobotu 21 fans z RpR - DĚKUJEM)

 

Utkání přihlíželo 21 fanoušků z Rožnova i s Petrem Šotkem, a vidělo vyrovnaný a napínavý duel až do konce, se záporným hrdinou v pruhovaném dresu a nápisem jeřábek.

Hráči Kopřivnice do utkání vletěli a hlavně jejich napadání dělalo velké potíže naší rozehrávce. Na Rožnovských holích šla vidět zbytečná nervozita a Kopřivnice toho využila stejně jako v sobotu rychlým gólem v 2 minutě po chybě v naší rozehrávce, když na dorážku byl brankář Mizera krátký. O minutu později přišlo oslabení a druhý gól Kopřivnice po střele nad golmanovy betony a následoval oddechový čas, který týmu pomohl. Hráči se oklepali a v první přesilové hře po spolupráci prvního útoku snížili na 2:1 po kombinaci Duda – Vaculík, první jmenovaný s přehledem skóroval v 8minutě. Rožnov se ale opět nevyvaroval chyby a v oslabení inkasoval. Dobře napadající Kopřivnice po závaru před brankou dotlačila puk do sítě. V dalším průběhu třetiny měla Kopřivnice navrch  hlavně díky dalším přesilovkám, ale Mizera už nevyrážel a hráči si lépe hlídali dorážky. V 15 minutě přišla ale druhá přesilovka Rožnova a první útok strávil 115 sekund v třetině domácích a drtil je v kolotoči šancí. Velmi unavená čtverka Kopřivnice neodolala a po další pěkné kombinaci druhý gól Rožnova z hole Kroupy. První třetinu byla Kopřivnice lepším týmem s více šancemi. Druhá třetina se odehrála v režii Rožnova, Kopřivnici do ničeho nepouštěl a sám dokázal v další přesilovce v 33 minutě vyrovnat. Opět to zařídil první útok a dobře pracující obranná dvojice Matuš – Kunčický. Střelec byl Martin Kroupa. Hned po golu následovaly tři velké šance, když prvně z mezi kruhu střílel Tomáš Martyčák těsně nad břevno a o pár sekund později ze stejného místa Tomáš Holý do golmana. V dalším střídání ujížděl na brankáře sám Tomáš Holý, ale blafák přestřelil odkrytou bránu. Druhá třetina byla ale i smolná pro dva naše hráče, prvně musel odstoupit Tomáš Martyčák poté Jakub Švrček, který ale třetí třetinu opět když z bolestí nastoupil. I přesto byla výborně odehrána a to jsme hráli stejně jako první 8 minut v oslabení, dokonce i minutu pět na tři. Za vše mohl výkon hlavního rozhodčího Jeřábka, ale nejen on i menší z čárových rozhodčí dokázal pomáhat Kopřivnici co to šlo.

 

Třetí třetina se hrála z obou stran opatrněji, Kopřivnice byla nervózní a snažila se hrát do těla, ale spíše to byly zákroky na vyloučení. Hlavně naražení na mantinel ze zadu, a potom kroček na Luďu Ručku ze zadu po zapískání volali po vyloučení nebo vyšších trestech. Když v dalším střídání hráč Kopřivnice trefil kolenem uprostřed hřiště  Martina Kroupu byly to jen 2 minuty. V čase 49minut vyloučil rozhodčí na naší straně za nic a v druhé minutě jsme inkasovali. Luďka Ručku hráč atakoval krosčekem za naši brankou a Luďa zůstal ležet, rozhodčí nezapískal a Kopřivnice této výhody využila a střelou z bezprostřední blízkosti pod horní tyčku utkání rozhodla. Rozhodčí gol uznal a strhla se mele. Někteří naši hráči a fanoušci neudrželi nervy na uzdě a zasypali led vším možným, hráči se vrhli na rozhodčího a nechybělo k inzultaci mnoho. Luďek zůstal ležet a zápas nedohrál. Po chvíli přemýšlení, kdy hrozilo i nedohrání zápasu z naší strany, naši nastoupili. Hráči se vyhecovali k výbornému výkonu a dokázali si vytvořit i šance. Nakonec i rozhodčí viděl faul Kopřivnice a následovala přesilovka už 6 na 4 bohužel jsme nevyužili a po návratu pátého hráče inkasovali do prázdné branky. Poslední minutu dohrával 4 útok. Závěrem nelze říct nic jiného než: skvělý výkon týmu, který to nezabalil ani při stavu 2:0 ani 3:1 a nezlomila ho ani nepřízeň "osudu"

 

Hodnocení trenér Zdenko Matis: Nezlobte se ale mám tak vysoký tep, že radši nic neřeknu.

 

Hodnocení asistent trenéra Miroslav Martyčák: Ještě nyní semnou cloumají emoce. V hokeji se pohybuji dost dlouho ale takový "skvělý výkon pánů sudí" se jen tak často nevidí. Ale co se dá dělat. Samotný zápas se musel líbit měl náboj a štávu. Naši kluci odehráli skvělé utkání, vyzdvihnout musím první řadu která hraje ve velké pohodě. V sobotu nás čeká druhý zápas a my určitě dáme do toho všechno. Myslím že stoji proto přijít na zimák a vidět solidní hokej- pokud jej někdo zase nez....

 

Petr Šotek generální manažer: První dvě branky v 1. třetině úplně zbytečné, vyloženě nervozita, na klucích to prostě šlo vidět. Pak se začalo hrát v pěti a  vyrovnala se hra. Kluci se snažili, byli tam pěkné akce museli to vidět všichni. Problém čtvrtá branka, po faulu, viditelně ze zadu ruce nahoře. Zase berme to tak že naši zůstali stát, i když byl faul měli hrát dál, Luďa sice ležel, ale dokuď se nepískne tak se hraje. Škoda prohry byl opravdu pěkný hokej, ale pokuď budeme hrát doma v pěti, a nastoupíme z chladnou hlavou tak vyhrajem. V sobotu si to nenechám ujít! 

 

Tomášem Martyčákem: Nemám slov, bojovali jsme vypadalo to dobře. Rozhodčí nás pošle za blbou sekyru do holeni do tří a pak v našem oslabení nepískne zákrok zezadu. Jinak dobré utkání, oni na nás vlítli, my jsme se pak do toho dostali, vidím to ještě na dva zápasy.

 

Martin Kroupa: První třetinu jsme si prosrali sami, nepochopitelné tři chyby. Druhá byla z naší strany výborná. Třetí už hodně zraněných a dohrávali jsme vlastně na dvě lajny, bylo to takové rozhárané, hodně sil nás stála i hra v oslabení.

 

Ondra Vlach, kapitán: Ve středu se tu vrátíme! Dneska je pro mě náš manšaft vítěz. Těžko se hraje proti sedmi, ale někdy se to tak bohužel ještě děje. To co předvedli kluci na ledě, jak bojovali tak ta Kopřivnice se větší část zápasu o výsledek bála. Je otázka jestli bysme vyhráli i kdyby rozhodčí neudělal chybu, ale tak rozhodl on vlastní chybou. Musím říct že nás to nepoložilo, bojovali jsme a šance ještě byly.