Rožnov po skvělém výkonu zvítězil nad Bohumínem

17.11.2012 22:23

9.kolo KHL

HC Rožnov pod Radhoštěm “A“ – HC Bohumin  6:5 (2:0, 1:3, 3:2)

Branky Rožnova: 12. Skopal(Křenek, Babiš), 15. Hajda(Vlach), 30.Holý(Vaculín), 44.Mynarčík(Holý), 45.Bukovjan(Vlach), 57.Vaculín(Holý)

 Vyloučení: 8:7 Využití: 2:2 V oslabení: 0:0

Diváci: 60.

Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 5:3, 5:5, 6:5

Branky:

Sestava:Mizera(Dohnálek) - 

Švrček, Mynarčík - Vaculín, Holý, Kroupa

Černý, Kunčický - Babiš,Skopal,Křenek

Paťava - Bukovjan, Vlach, Hajda - Krátký

 

Po velkém nasazení celého týmu po celých 60minut Rožnovský  A tým poprvé v sezoně zvítězil. Na zimní stadion Bučiska zavítal těžký soupeř, třetí tým soutěže HC RT TORAX Bohumín, rezerva druholigové Poruby. Domácí hráči vstoupili do utkání aktivně a snažili se využívat každé chyby soupeře a ve 12 minutě v přesilovce Robert Skopal otevřel skóre. Za 3 minuty zkušeně Tomáš Hajda vyřešil samostatný únik a 2:0. Soupeř znervózněl a do konce třetiny se neprosadil. Druhou třetinu mladé mužstvo Bohumína vyvinulo velký tlak který skončil golem  v 22 minutě, na který Tomáš Holý dokázal odpovědět na 3:1. V dalším průběhu třetiny ale tlak Bohumína  vyústil ve vyrovnání 3:3. Ve třetí třetině Rožnov využil druhou přesilovku střelou Jana Mynarčíka od modré, když v zápětí Jiří Bukovjan využil přihrávky Ondry Vlacha zdálo se že utkání Rožnovští zlomili. Bohumín byl proti a jeho tlak narůstal prvně snížil v přesilovce a poté z nádherné akce 5 minut před koncem vyrovnal. Bohumín se evidentně nechtěl spokojit s bodem ale proti byl výborný brankář Lukáš Mizera, a když k tomu zapomněli na zadní vrátka a brejk 2 na jednoho potrestal Martin Vaculín, Rožnov opět vedl!. Drama pokračovalo když 3 minuty před koncem po vyhození za mantinel šel na trestnou Luboš Černý a do konce utkání ještě další 2 Rožnovští hráči. Tři bránící s Lukášem Mizerou  byli ovšem proti a těžkou situaci ustáli. Takže dneska můžeme chválit. Celý tým zvládl první třetinu výborně ve velkém nasazení a obrana neudělala chybu v rozehrávce ani při obsazování hráčů. Obrana hrála celý zápas na 4 obránce, (i když se točilo na pozici v průběhu utkání 6 hráčů).

Výborné utkání odehráli hlavně starší hráči Vlach, Kunčický a v obraně Jakub Švrček. Tomáš Holý gol a dvě asistence, které nebyly náhodné ale po jeho aktivní hře. V brance samozřejmě jistý Lukáš Mizera. Všichni v týmu hráli po celé utkání konzistentně bez výpadku, všichni bojovali a využívali šancí které přicházeli po naší aktivní hře. Celý tým hrál jednotně a každý věděl co má dělat, to je to nejdůležitější.

Jediné sklamání jsou diváci, návštěva 60 lidí byla po minulé (300), hodně tragická. Přitom derby ukázalo pěkný hokej a dneska se to zopakovalo. Očekával jsem tak 100 diváků, tak snad příště.

PS: Kdyby se tak hrálo v Derby tak se muselo vyhrát.

Hodnocení trenér Zdenko Matis:  Dneska to byla obrovská bojovnost a nasazení, ale ani to nemuselo stačit, musí tam být i taktické myšlení. V posledních 3 minutách uděláme dvě velké taktické chyby a zkomplikujeme si zápas.

Hodnocení trenér Miroslav Martyčák: Musím kluky pochválit za velkou bojovnost. Po celý zápas jsme se snažili hrát bez zbytečných chyb, až na závěr utkání a to se nám vyplatilo. Konečně se začali prosazovat hráči od kterých se to čeká. Vyzdvihnout konkrétní hráče se nedá, protože hrál celý tým.

Hodnocení Martin Vaculín: Dneska jsme si ukázali, jak se má hrát a bojovat o výsledek! Fanoušci taky perfektní, hlavně ve 3. třetině kdy se lámal chleba. Koněčně jsme hráli to, na co opravdu máme! Beci dneska ve čtyřech výborně a jak vidno, i z důkladné defenzivy se dá dát 6 branek a vyhrát! Nebudeme takto vyhrávat každý zápas, takže sundat hráči i fanoušci růžové brýle, že jsme porazlili Bohumín a všechno půjde samo, ale tudy vede cesta a od této poctivosti ve výkonu se musíme odrazit. V úterý v posilovně, nazdar!