Rožnov po výborném výkonu ztrácí na prvního 3 body

09.11.2014 07:35

HC RpR - TJ Horní Benešov 2:1 (1:0,1:1,0:0)

Branky a asistence: 16:54 Petr Švajda, 30:45 Filip Vyvijal (Ukhin Yaroslav, Luděk Růčka),

Sestava:

Brankář: Richard Dohnálek (Martin Hnilica)

1.ob: Jiří Švrček - Jan Kunčický

2.ob: Luděk Růčka -  Michal Bartek

3.ob: Jakub Švrček

 

1.útok: Martin Vaculín (Skopal od 3tř).- Tomáš Holý - Martin Kroupa

2.útok: Ukhin - Duda - Vyvijal

3.útok: Prycl - Švajda - Mikuda

90 diváků, přesilovky: 12:14 , využití 0:0, střely 33:40

 

Výborný výkon Rožnovských hokejistů mohlo vidět 90 diváků v sobotu proti Hornímu Benešovu, hlavně oba golmani ukázali neuvěřitelné zákroky a jen díky nim utkání skončilo 2:1 a ne divokým výsledkem, šancí bylo dost.

Od začátku se hrálo svižně a ve vysokém tempu, první velkou šanci si vytvořil Rožnov, kdy při kombinaci nádherně vyšachoval obranu hostů 2.útok, ale golman hostů zázračně vyrazil střelu do prázdné brány. Na druhé straně se hosté dostali k největším šancím v 40 sekundové přesilovce 5na3, kdy výborně podržel Richard Dohnálek v bráně, o 3 minuty později se situace obrátila a v přesilovce 5 na 3 byla k vidění opět výborná kombinace domácích, ale opět do prázdné branky letící puk golman vyrazil. Gól přišel až z nenápadné akce v 17.minutě, kdy dostal puk na hokejku v prosturu kruhu Petr Švajda a nechytatelnou střelou vymetl pravý růžek branky. První třetina zaslouženě pro domácí 1:0.

Druhá třetina se v prvních deseti minutách odvíjela hokejem nahoru a dolů, který bavil diváky, hlavně průniky Jana Mikudy byly fantastické, kdy dokázal přejít přes hostující obránce svoji rychlostí a agresivitou a jen škoda, že některá jeho akce neskončila gólem. Další, kdo závary před brankou vytvořil byl druhý útok, který v čele s Lukášem Dudou dokázal hosty motat v jejich obranném pásmu dlouhé sekundy, bohužel bez golového efektu. Hosté šli dvakrát do přečíslení, ale Dohnálek v brance potvrdil skvělýma zákrokama, že golmani v RpR jsou sílou klubu. Druhý gól domácích přišel v oslabení, kdy Luděk Růčka poslal do brejku Yaroslava Ukhina a jeho akci dokončil Filip Vyvijal dorážkou do prázdné - 2:0. Bohužel po druhém gólu se hra změnila a za 9 minut hry bylo 8 vyloučených, což vyhovovalo více hostům a ti i snížili, když jinak bezchybný Dohnálek neudržel tvrdou střelu a puk dorazil hostující hráč v čase 32:38. Konec druhé třetiny byl hektický a čekalo se, co přinese závěrečná.

Na začátku třetiny jsme opět hráli 5 na 3, ale hostující brankař si se závary poradil, potom jsme hráli ve třech pro jistotu my, ale opět výborný golman. Bohužel se zranil Martin Vaculín, kterého trefil před brankou Martin Kroupa a zápas za něj dohrával Robert Skopal. Prvních deset minut to bylo nahoru a dolů, ale Benešov potom přidal a Rožnov se dostal do defenzivy, z které jsme nevyužili slibné brejky. Dohnálek se v brance nenudil a dvakrát pomohla i tyč. Závěrečnou power play jsme zvládli až na gol do prázdné, který přišel sekundu po zapískání.

Gratulace týmu, který opět ukázal, že hokej je krásná hra a svým výkonem pozval lidi na další domácí zápasy, třeba už příští sobotu v 17:00 proti Studénce.

První hvězda zápasu: Richard Dohnálek

Druhá hvězda zápasu: Jan Mikuda

Třetí Hvězda zápasu: Všichni co hráli ty dlouhá oslabení bez inkasovaného gólu

 

Komentář manažera, asistenta trenéra a zdravotníka týmu mužů Miroslava Martyčáka: Střetli se dva rivalové a takové zápasy nebývají jednoduché a potvrdilo se to při několika střetech na ledě, například našeho Filipa Vyvijala a Lhotského z Benešova. Kluci mě překvapili, že dnes bruslili a nic nevypustili celých 60 minut, klobouk dolů před týmem. Trošku mě mrzí ty neproměněné šance v přesilovkách, kde jsme zápas mohli zlomit. Nakonec jsme odskočili, ale to soupeř začal hrát na brejky a my jsme nepřepli a tlačili se pořád do předu, ale dnes opět fantastický Richard Dohnálek nás neskutečně podržel. Když to shrnu: super zápas,hodně šancí a pěkných akcí, výborní golmani, nervy až do konce a i naši fanoušci se chytli a podpořili nás.