Rožnov zakončil první polovinu sezony prohrou s Kopřivnicí

01.12.2012 20:42

 

HC Rožnov pod Radhoštěm "A" - HC Kopřivnice 3:7 (0:2, 2:3, 1:2)

článek bude průběžně aktualizován

Branky:

26´ Křenek (Růčka), 37´ Švrček Jakub, 49´ Duda (Kunčický) - 1´ Bílek (Poláček, Štěpják), 10´ Štěpják (Bílek), 21´ Kaňovský (Bartošák), 22´ Barčák (Pelikán, Horák), 30´ Barčák (Horák), 42´ Kaňovský (Hruškovský), 43´ Bílek (Štěpják, Hrubý) 

Sestavy : 

HC Rožnov pod Radhoštěm "A"

Dohnálek (Hnilica) - 

Švrček Jak., Růčka - Holý, Skopal, Vaculín

Kunčický, Matuš - Babiš, Jakeš, Kroupa

Paťava - Křenek, Duda, Krátký

HC Kopřivnice

Unzeiting (Bouša) - Pelikán, Jedlička, Štěpják, Hrubý, Starmann, Hruškovský, Jašek, Bartošák, Barčák, Bílek, Šustek, Kaňovský, Merenda, Chalupa, Poláček, Horák, Petružálek

 

Vyloučení: 10:8 - navíc Paťava 5+ OK, Holý 2+2 - Petružálek 2+10, Pelikán 2+2
Využití:  1:4
Oslabení:  0:1
Poměr střel:  ?
Diváci:  75

 

S jasným cílem potrápit druhé mužstvo v prozatimní tabulce a vyjeli rožnovští na domácí led. Jenže už v první minutě Rožnov prohrával 0:1 a to kvůli nedůrazu v obranném pásmu, kdy hostující Bílek prostřelil Dohnálka z mezikruží. Druhý gól padl v oslabení a to v desáté minutě. Kopřivnický Štěpják našel puk ve skrumáži hráčů před brankou a pohodlně dopravil puk do brány. Rožnovské to ale nezlomilo a po celý zbytek první třetiny aktivně napadali soupeře a měli i šance, ze kterých nevytěžili snižující branku. Po první třetine byl tedy stav 0:2. Jenže druhá část utkání se domácím vůbec nepovedla. Obě mužstva hrála ve čtyřech a 26 sekund po začátku se trefil Kaňovský. Půl minutku na to se zase prosadili Kopřivničtí. Byl to Barčák, který zvýšil na 4:0 pro hosty. Hned na to si vzal Rožnov oddechový čas a od tohoto okamžiku byli Rožnovští lepší než jeho soupeř. Domácí napadali, měli i spoustu šancí, ale obrana soupeře byla pozorná. To platilo pouze do času 25:09, kdy Křenek nahodil od půlky kluziště puk na hostujícího golmana, který nepřílíš jistým zákrokem pustil kotouč mezi betony. I přes snížení byl Rožnov rovnocenným soupeřem. V půlce utkání ovšem inkasoval z hole Barčáka. Šest minut na to v přesilové hře projel celou obranou hostů Jakub Švrček, který od modré vystřelil a další nevyvedený zákrok brankáře hostů znamenal snížení na 2:5. Ke konci druhé třetiny Paťava zastavil nedovoleně hostujícího hráče a dostal 5+dokonce utkání. Jeho trest se přenesl i do začátku třetí části a Rožnov v oslabení dvakrát inkasoval po druhých trefách Kaňovského a Bílka. Stav byl tedy 2:7. Hra po zbytek utkání byla nahoru dolů se spoustu nepřesností. 12 minut před koncem utkání se ještě trefil Duda podobné situaci jako u druhého Rožnovského gólu. Od modré tedy upravil na konečné skóre 3:7. Ikdyž jsme věděli, že golman hostů nebyl příliš jistý při svých zákrocích, tak jsme ho poměrně málo ohrožovali. Je třeba také brát v potaz, že jsme hráli v okleštěné sestavě. Hold odsere to Orlová.

Hodnocení trenér Martyčák Miroslav: Do zápasu jsme vstupovali s cílem co nejvíce favorita potrápit, což vzalo za své už těsně před zápasem. Na poslední chvíli se nám omluvili někteří hráči a tak jsme museli s kolegou improvizovat. Přesto během hry se objevily pasáže kdy jsme soupeře přitlačili, ale na druhý tým tabulky to bohužel nestačí. Musím hostům pogratulovat za zasloužené vítězství. Na druhou stranu chci pochválit celý tým za bojovnost, zvlášť mladší hráče Krátkého, Křenka, Švrčka Ja, Skopala. Snad je to příslib do budoucna a v příští sezóně budeme sklízet ovoce.

 

Hodnocení trenér HC Kopřivnice Václav Slabý (z regionálního tisku Novojíčinský deník):