Rožnovští šermíři vybojovali v Porubě dva body

01.10.2017 15:02

HC RT Torax Poruba “B“ – HC Rožnov pod Radhoštěm 3:4pp (1:3,1:0,1:0- 0:1)

Branky: 10. Švajda (Valentík, Krejčí), 13. Vyvijal (Valentík, Kroupa), 17. Štefek (Babiš), 64. Kroupa

Vyloučení: 2:3

Využití: 0:0

Diváci: 122 diváků (10 RpR)

Sestava: Machač (Mizera)- Švrček, Valentík, Babiš, Vítek, Mynarčík- Krejčí, Kunčický, Švajda- Kroupa, Fojtů, Vyvijal- Štefek, Holý, Cvečka

 

Zápas v Porubě začal s desetiminutovým zpožděním, kdy ještě při rozbruslení Štefek vyslal tak tvrdou střelu, že za bránou vysklil plexisklo.

V 6. minutě utkání inkasoval ránu kotoučem do obličeje Švrček, pro něhož utkání kvůli zlomenině nosu předčasně skončilo. V 10. minutě vyslal Valentík skvělou zadovku na Švajdu, který se z před brankového prostoru nemýlil a poslal Rožnov do vedení. Dvě minuty nato domácí Gola střelou nad Machačův beton srovnal stav utkání na 1:1. Vyrovnaný stav utkání nevydržel dlouho. Minutu po inkasované brance ujel obráncům Vyvijal a svůj únik dokázal přetavit v branku- 1:2. V 17. minutě po tlaku porubských poslal Babiš vysokým obloukem kotouč na červenou čáru, Štefek přebruslil domácí obránce, zpracoval si vysoký kotouč a v úniku zvýšil vedení Rožnova už na 3:1. Pro Petra Štefka to byl první vstřelený gól v dresu Rožnova.

Ve 24. minutě utkání domácí Rozsypka na modré čáře zachytil vyhození, navedl si puk a ranou k tyči překonal Machače. Ve 27. minutě byli během čtyř sekund vyloučeni dva hráči Rožnova a domácí měli 116 sekundovou přesilovou hru pět na tři. Během dlouhé početné výhody domácí Poruba nic nevymyslela. Do konce druhé třetiny už se na ledě nic podstatného neodehrálo a tak po dvou třetinách jsme vedli 3:2.

Sedm minut před koncem třetí třetiny se mezi kruhy zorientoval domácí Kuncek a střelou z otočky do šibenice překonal skvěle chytajícího Machače. Domácí během třetí třetiny nastřelili dvakrát brankovou konstrukci, ale nebylo jim to nic platné, jelikož po 60. minutách byl stav utkání 3:3.

V pětiminutovém prodloužení se dostal do dvou brejků Kroupa. První brejk stačil ještě domácí gólman Zavadil zlikvidovat, na ten druhý byl už ale krátký a tak Kroupa vystřelil Rožnovu bonusový bod za výhru 4:3pp v Porubě.

Ve třetím kole si rožnovští hokejisté připsali první dva body to tabulky KLM. Sice se neodpoutali od předposlední příčky, ale v sobotu 7.10 od 17:00 budou mít další možnost na zisk bodů. Na domácím ledě vyzvou mužstvo Studénky.