S Českým Těšínem opět bez bodového úspěchu

29.10.2016 09:58

HC Rožnov pod Radhoštěm - HC Wolves Český Těšín 4:7(0:1,2:5,2:1)

Branky: 26:00 Holý (Valentík), 37:25 Švajda (Švrček), 40:44 Kroupa (Valentík, Vojkůvka), 48:54 Krejčí (Valentík, Holý)

Vyloučení: 3:7 navíc Rožnov neproměněno TS    Využití: 2:0

Diváci: 115 diváků

Sestava Mizera (od 35.min. Hnilica)- Švrček, Skopal, Holý, Valentík, Mynarčík, Blaha- Halla, Vojkůvka, Kroupa, Cvečka, Vyvijal, Švajda, Vaculín, Krejčí

 

Na rožnovský led zamířil nováček ligy z Českého Těšína, který se nacházel na předposledním místě se třemi body, které získal výhrou v 1.kole právě nad našim celkem.

Do první třetiny nastoupilo aktivněji naše mužstvo, bohužel po pár nebezpečných akcích z toho branka nebyla. V 11.minutě se obraz hry změnil, hosté začali být aktivnější na bruslích, dostávali se do rychlých útoků, které vyústily v několik branek v zápase. Ve 12 minutě ještě hosté propásli přečíslení dva na jednoho, ale v čase 12:54 se už mohli radovat. Krásnou střelou nad Mizerovo pravé rameno se prosadil Šmíd. V závěru třetiny jsme měli možnost na srovnání výsledku. Po dvou faulech hostujících hráčů jsme hráli přesilovou hru 5 na 3, která trvala minutu a půl. Bohužel přesilovou hru jsme odehráli mizerně. Za celou přesilovku jsme nevymysleli kloudnou akci, nestříleli jsme, a co víc nebyli jsme schopni udržet pásmo. První třetinu jsme tedy prohráli 0:1.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hosté, když v čase 23:15 zvyšoval hostující kapitán Altera na 2:0 pro celek z Těšína. V čase 26:00 jsme se opět dostali na jednobrankový rozdíl, po šťastné dorážce od Holého. Ve 29.minutě hosté opět odskočili do dvoubrankového náskoku, když domácí obraně ujel Šmíd- 1:3. O minutu později to bylo už 1:4. V čase 34:08 dokonal hostující Šmíd hattrick, a vyhnal Mizeru z brány.- 1:5. V čase 37:08 se Holý dostával do úniku, ale v koncovce byl zahákován. Svůj únik si mohl zopakovat v nařízeném trestném střílení, ale bohužel střelou z mezikruží mezi Pavlíčkovy betony neuspěl. Krátce po neproměněném trestném střílení snížil Švajda stav utkání na 2:5. Hosté po 30ti sekundách využili naší speciality- vstřelit branku, a do minuty inkasovat – 2:6. Dva ku šesti byl i stav, za kterého se odcházelo do druhé pauzy.

Čtyřicet sekund po úvodním buly vykřesal naději Kroupa- 3:6. V čase 48:54 to vypadalo veseleji, Krejčí vstřelil branku na 4:6 a všichni doufali ve vyrovnání. K tomu bohužel po odpadnutí několika hráčů, skvělém brankáři Pavlíčkovi a vyčerpání sil nedošlo. Na konečných 4:7 upravil hostující Neveloš.

Dnes nás bohužel zasáhla velká bodová ztráta. Těšín byl celek, který jsme měli a mohli porazit. Bohužel nedostatek obránců a chyby útočníků při bránění nás dostaly na kolena. Od útočníků to dnes byla opravdu obrana chaos, kdy si nerozebírali hostující hráče a docházelo k častým přečíslením a uvolňováním hostů do střeleckých pozic. Abychom nebyli tolik kritičtí, musíme pochválit naše hráče, kteří v dnešním zápase byli opravdu dosti disciplinovaní. Musíme poblahopřát hostům za zvládnutý zápas. Děkujeme i walmezákům ,kteří přijeli ve volném dni podpořit Rožnov i své bývalé hráče.

Hodnocení hostujícího trenéra Jaroslava Bariše: Přežili jsme prvních 10.minut, kdy byli domácí jasně lepší. Vzadu nás skvěle držel gólman. Po prvním šťastném gólu jsme si dokázali udržet vedení, když hra plynula nahoru-dolů.V první třetině nám došly síly, ale bojovností jsme zápas dotáhli do vítězného konce.

Hodnocení domácího trenéra Lubomíra Poruby: Dnes tam byla snaha, ale bohužel jsme takticky propadli. Taktiku dnes neplnil nikdo. První pětka dostala zbytečné góly, a třetí, která má za úkol hrát s nulou vzadu také inkasovala. Druhá pětka propadala hlavně ve druhé třetině. Musíme hrát více takticky, jinak to bude ostuda.

Dnes 29. zajíždíme na reprízu utkání do bohumíne, kde v 17:30 odehrajeme další zápas. Doufejme že nám zůsaly nějaké síly a dokážeme silný bohumínský celek potrápit.