Slibný začátek, nakonec porážka 5:1 v Benešově

14.12.2014 10:04

TJ Horní Benešov – HC Rožnov pod Radhoštěm 5:1 (1:1,2:0,2:0)

Branky: 15. Březina, 22. Fraš, 34. Křesťan, 53.Trčka, 58. Štindl – 1. Kroupa (Bambuch)

Vyloučení: 6:8 + Kunčický OK

Využití: 2:0

Oslabení 0:0

Počet střel: 39:16

Diváků: 127 + 4 z R.p.R

Sestava: Dohnálek, (Kula) – Svrček Ji., Bambuch, Švrček Ja., Mikel, Sýs – Kroupa, Vaculín, Holý, Mikuda, Skopal, Prycl, Halla, Kunčický

Ve 14. Kole KHL zajížděli naši hokejisté na horký led Horního Benešova, kde se nám již tradičně nedaří. S tímto soupeřem jsme na jeho kluzišti zvítězili naposledy v roce 2011 a to výsledkem 1:9. Následující utkání skončily vždy jasným vítězstvím domácích.

Hosté přicestovali pouze s 13-ti hráči do pole + 2 brankáři, kdežto domácí měli na soupisce 22 hokejistů. Rožnov měl vynikající vstup do utkání, v čase 0:45 předvedli pěknou kombinaci, kdy Roman Bambuch našel přesnou přihrávkou Martina Kroupu a ten bekhendovou střelou zamířil přesně pod beton domácího brankaře a bylo to 0:1. Rožnov tato branka povzbudila a byl na hřišti lepším týmem, měl kotouč na holi a vytvářel si další slibné příležitosti, které však zůstaly nevyužity. Herní převahu hostí přibrzdila dvě vyloučení Martina Kroupy, ve kterých si však Benešov nevytvořil žádnou vážnější příležitost, ovšem dostal se do tempa a hru vyrovnal. Domácím se příliš nedařila kombinace a tak zkoušeli na úzkém kluzišti nastřelovat kotouče do útočné třetiny, tyto dojíždět a hrát jejich typickou tvrdou, místy až agresivní, nátlakovou hru, což jak se později ukázalo hostům vůbec nevyhovovalo. Benešov postupně začal získávat převahu a ve 14. minutě dostal další příležitost k přesilové hře. Třetí přesilovka domácích již nezůstala bez potrestání. Ve středním pásmu jsme ztratili puk a následné přečíslení  2 na 1 zakončil Březina přesnou ranou pod vyrážečku brankáře Dohnálka a bylo srovnáno 1:1. V 17. minutě orazítkoval břevno branky Benešova krásnou ranou zápěstím z prostoru mezi kruhy Honza Kunčický. V 18. minutě se našemu mužstvu naskytla první přesilová hra. O minutu později byl vyloučen za vražení Parma. Tento zákeřný zákrok vzbudil na střídačce hostí velké emoce, jelikož mohlo dojít ke zranění našeho hráče. Naštěstí tomu tak nebylo, Tomáš Holý odešel z ledu po svých a my jsme měli k dispozici přesilovou hru 5 na 3, trvající 57 sekund. Vytvořili jsme si několik brankových příležitostí, avšak zůstaly nevyužity. Stav po první periodě byl tedy nerozhodný 1:1.

Do druhé části nastoupil Benešov jako vyměněný a hned od začátku naše hokejisty přehrával. Lépe kombinoval a bruslil a vytvářel si jednu brankovou příležitost za druhou. V jedné z nich musel hasit chybu obránců Martin Kroupa, kdy zahákoval hráče Benešova před prázdnou brankou a na trestnou lavici usedl již po třetí. Oslabení jsme opět neubránili, střelu od modré tečoval Fraš a bylo to 2:1 pro domácí. Nadále se hrálo pouze na jednu branku a jen díky skvělému Dohnálkovi se skóre neměnilo, náš golman si připsal ve druhé třetině 18 úspěšných zákroků. Ve druhé části však inkasoval ještě jednou z hole Křesťana a Benešov vedl 3:1 ve 33.minutě. Z našich akcí v prostřední třetině stojí za zmínku pouze tvrdá rána Kroupy ze střední vzdálenosti, po které musela být hra přerušena, jelikož trefila brankáře přímo do masky. Dále pak pěkná žabička Honzy Kunčického na Jirku Hallu, který ujížděl z pravé strany sám na brankáře domácích. Tuto šanci však trestuhodně zahodil střelou do ochranné sítě. Po 40-ti minutách se šlo do šaten za stavu 3:1 pro Habeš.

Ve třetí třetině se obraz hry nezměnil, domácí byli aktivnější a vytvářeli si místy až drtivý tlak. Richard Dohnálek si v brance Rožnova na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. Jeho zákroky přiváděly domácí k šílenství a stále tak držel šanci na nějaký bodový zisk. Ve 46. minutě si dovolil udělat výlet k modré čáře, kde skluzem skvěle zabránil hráči Benešova v samostatném úniku.

O 4 minuty později rozhodčí signalizoval faul domácího hráče a vypadalo to, že budeme hrát přesilovou hru, ve které mohlo přijít snížení a zdramatizování zápasu. Při zakládání útočné akce však Janu Kunčickému utekl puk z hole a sekl protihráče, za což inkasoval stejně jako soupeř 2 minuty. Rozhodnutí hlavního rozhodčího se mu však nelíbilo a za nesportovní chování dostal trest do konce utkání a zápas pro něj předčasně skončil. V následné hře 4 na 4 jsme inkasovali gól na 4:1 z hole Trčky, který společně s Kovalským rozebral naši obranu a prvně jmenovaný předvedl ukázkový blafák. Našim klukům už docházely síly, obzvláště když z utkání odstoupil zraněny Robert Skopal, to běžela 52. minuta. Doufejme, že jeho zranění nebude vážné a do dalšího střetnutí zasáhne. Zápas jsme tedy dohrávali na dvě pětice a na hráčích byla vidět velká únava. V 58. minutě ještě tvrdou střelou přes obránce upravil na konečných 5:1 pro Benešov Štindl. HB Arénou se poslední minutu rozezněly slova známé Valašské písně Vysoký Jalovec, pravděpodobně jako vděk za 3 body, které zůstaly doma.

Rožnov si tedy připsal pátou porážku v řadě, což se bude snažit odčinit v následujícím kole, kdy se utká se Studénkou na jejím ledě v neděli 21.12.2014 od 17:00 hodin. Jedná se o poslední zápas v tomto kalendářním roce, tak doufejme, že ho zakončíme vítězně a Studénku porazíme i při třetím vzájemném měření sil.

 

                                                                                                                                                                                                      Barťas