TJ Horní Benešov - HC Rožnov pod Radhoštěm „A“ 6:2 (4:0, 2:2, 0:0)

21.10.2012 00:00

4.kolo Krajské hokejové ligy (KHL)

TJ Horní Benešov - HC Rožnov pod Radhoštěm „A“ 6:2 (4:0, 2:2, 0:0)

 

Rožnov pod Radhoštěm "A": Dohnálek (Hnilica) – obrana Mičulka, Černý, Paťava, Matůš, Černobila, Vaculín  Holý, Kroupa, Vlach, Martyčák, Vyvijal, Babiš, Duda, Michálek, Křenek, Krátký.

Branky: Holý, Vyvijal

Počet diváků: 101
 

S jediným cílem vyhrát a skončit tak prokletí Horního Benešova přijeli naši do 2 tisícového města. HB ale od začátku diktoval tempo utkání a po našich chybách v obsazování skoroval v čase 1:25, potom jsme nevyužili 2 přesilovky kdy byly šance na srovnání, ale další dva goly přidal v 8min v přesilovce z dorážky a 13 minuty ze střely od modré Horní Benešov, v 20 minutě opět dorážka v přesilovce a skore 4:0 pro domácí.

Skončila hororová třetina plná chyb v rozehrávce a nedůslednosti před vlastní bránou, kterou dobře hrající benešovští trestali. Musím říct že rozhodčí nás až tak nemyli, přehlédli tak dva tři zákroky benešova, což bylo asi nejlepší co jsem zatím viděl na ledě HB.

Druhá třetina odstartovala našim mega tlakem a ve 29 vteřině Tomáš Holý a 58 vteřině Filip Vyvijal snížili na 4:2. V 25 minutě a 34 minutě bohužel Benešovští vymetli růžky branky a stav 6:2 vydržel až do 56 minuty kdy po krosčeku u hrazení zůstal ležet na ledě Filip Vyvijal.     

Následně jsme všichni prožívali těžké chvíle bo všichni si vzpomněli na Petra Šotka, Vyvijal se nezvedl z ledu a v bolesti a těžkém otřesu zůstal na ledě 25minut než přijela záchranná služba, která stabilizovala polohu těla a zavolala vrtulník záchranné služby, který převezl Vyvijala do Fakultní nemocnice v Porubě. Prvním vyšetření prokázalo zlomený krční obratel a nejspíš otřes mozku. Po dalších vyšetřeních budeme vědět více, ale Filipovi přejeme všichni rychlé uzdravení bez následků. Prokletí jménem Horní Benešov pro nás pokračuje, a to sem chtěl ještě v 50 minutě napsat že konečně nikoho nezranili.   No utkání se ani nedohrálo.

 

Trenér Zdeno Matis hodnotil utkání následovně:

První třetinu jsme vůbec nezvládli, bylo tam z naší strany moc chyb v rozehrávce. Druhou jsme začali lepším pohybem a pokrytím středního pásma, ale za stavu 4:2 jsme nezvládli koncovku a soupeř nás trestal. To co se stalo Filipovi je hrozné takovou neúctu ke zdraví hráčů jako v KHL jsem ještě nezažil.   

 

K zákroku jen tohle: Filip byl rozhozen a byl už v takovém polopádě bohužel hlavou dolů když ho soupeř krosčekem dorazil na mantinel. Ihned bylo jasné že to nerozchodí.

Benešovák který to udělal toho litoval, ale někteří se smáli což bylo hodně zku*vené.

 

No v utkání šlo vidět že máme jen tři beky zbytek hráli útočníci což hlavně v rozehrávání byl vylký rozdíl. S Karvinou sme odehráli daleko lepší utkání. V sobotu v 17:00 nás čeká Krnov, jsem zvědav kdo za nás bude hrát bo i Kuba Martyčák odstoupil s naraženým zápěstím v druhé třetině.

 

Brum, brum, brutál….