V derby jsme deklasovali B tým 11:5!

26.01.2014 09:33

HC RpR A - HC RpR B 11:5 (4:1, 5:3, 2:1)

Branky: 

2:10 - Martin Vaculín

8:56 - Tomáš Martyčák (Filip Vyvijal)

14:30 - Filip Vyvijal (Tomáš Martyčák)

19:17 - Filip Vyvijal (Luboš Černý)

22:07 - Roman Bambuch (Lukáš Duda)

23:34 - Kamil Babiš (Filip Vyvijal)

24:55 - Filip Vyvijal

33:00 - Jakub Švrček (Kamil Babiš)

37:10 - Filip Vyvijal

41:00 - Tomáš Martyčák

49:25 - Luboš Černý

 

Vyloučení: 10:11

Sestava: Mizera (Hnilica)

Kunčický, Švrček Ja

Bambuch, Švrček Ji.

Černý, Matúš

 

Vaculín, Duda, Kroupa

Babiš, Martyčák T., Vyvijal, 

Holý, Vlach (Krátký), Skopal (Holiš)

 

Diváci: 200 (Vyprodáno)

Na vyprodaném stadionu se sešly dva týmy, týmy kterým šlo o hodně, o postup do play off. Tento předposlední zápas mohl definitivně rozhodnout kdo se tam dostane, a začátek utkání tomu odpovídal, hrálo se od podlahy ve vysokém tempu a po Rožnovsku - to znamená nahoru dolů, prostě ten náš živelný hokej pro diváky. B tým začal s tlakem a hned od začátku zkoušel Mizeru v brance a vynutil si  i první přesilovku, v které ale předvedl nádhernou individuální akci Martin Vaculín a jedna nula! To byla velká rána pro B tým, ale další dvě přesilovky ho držely v tlaku a zachraňovat musel Lukáš Mizera, který v první třetně několikrát podržel tým. Na druhé straně začala řádit druhá pětka Babiš/Martyčák/Vyvijal a v 9min. zvýšila na 2:0, v 15min stejná pětka v přesilovce rozebrala obranu na atom a do prázdné brány z úhlu Filip Vyvijal 3:0. Fanoušci domácích byli v euforii, kterou v zápětí zchladil Mičulka když prostřelil Mizeru z prostoru kruhu. Ale střelecká pohoda A týmu pokračovala, z nádherné střely bo buly skoroval Kunčický, ale branka byla zrušena pro posunutou bránku. Posunutá byla branka asi delší dobu a nic nenasvědčovalo tomu že branka neplatí, dokonce už byla v zápisu, ale po urgenci René Urbánka byla zrušena, to přiválo na led hodně emocí a dlouho se nehrálo. Trest za nesportovní chování přišel o minutu později z hole Filipa Vyvijala 4:1, když po bombě Luboše Černého, po které René zůstal otřesen dorážel pohotově do prázdné brány. První třetina byla odehrána a šlo vidět hodně rychlé kombinace s tvrdým dohráváním a gólovými hody.

Druhou třetinu začal v brance B týmu Tomáš Dobřanský, ale vydržel jen 5 minut. V přesilovce zvýšil Roman Bambuch střelou od modré na 5:1, Kamil Babiš v brejku 2na1 s Filipem trefil přesně růžek branky a o minutu později v samostatném nájezdu Filip Vyvijal nádherně 7:1. To už šel do brány zpět René Urbánek. Snížení B týmu přišlo v 32 minutě ale hned přišla odpověď a Kuba Švrček prostřelil vše 8:2 o dvě minuty později, ale dalo Béčko dva góly za 14 sekund 8:4 v 36 minutě. Kdo jiný odpověděl než famózní Filip Vyvijal v čase 37:10 9:4. To už hodně lidí odcházelo ze stadiónu s tím že už asi viděli dost. No většina naštěstí zůstala a ve třetí třetině mohli vidět další gól Tomáše Martyčáka, který vyslyšel skandování deset, deset. Následovaly dva kuriózní góly, první z hole Luboše Černého, když jeho nahození z rohu brány ze záporného úhlu skončilo za zády Urbánka. A snížení se dočkalo i béčko když střela od modré bez stínění přepadla přes lapačku jinak výborného Lukáše Mizery. Postup do play off by měl být taky už jistý protože máme lepší vzájemné utkání s Bohumínem a zatím i skóre(o tři góly). Ale v posledním zápase se můžeme porvat o 6 místo v tabulce.


Co k tomu dodat: výborný týmwork, zabrali všichni a drabali jak se má. Hoši děkujem!


 

Hlavní trenér Zdenko Matiz: Prvně musím říct že konečně jsme se sešli na trenincích skoro v plném počtu a šlo to znát, vzájemná souhra dalo se na to dívat. Byla tam ale opět taková hluchá pasáž v uprostřed utkání dostali jsme tři góly a ta koncepce se tam rozpadla. Jsem sice spokojen s bodama, ale nejsem spokojen s tím že dostaneme 5 gólů, to se nám stát proti Kopřivnici, Studénce nebo Hornímu Benešovu tak na body nedosáhnem. Jsme spokojeni s koncovkou, dnes to tam klukům padalo, i diváci si přišly na svoje, ale takticky tam jsou chyby.

Co bych ale chtěl říct, není možné přece aby jsme zas o play off rozhodovali v posledních utkáních, my jsme měli být někde okolo pátého místa, a né se tu trápit do posledního kola. Už v loni jsme rozhodovali o účasti v posledních dvou kolech, letos je to stejné.

Asistent trenéra Miroslav Martyčák: Jsem spokojený , potvrdili jsme že to srdíčko prostě dneska opět rozhodlo, kluci hráli na doraz, ukázali že na to mají. Musím přiznat že to tam i padalo, ale kluci po tom prostě šli a to se jim vrátilo. I diváci si přišli na svoje, prostě povedený podvečer.

Petr Tejkl trenér B týmu: Co k tomu dodat na tabuli to je jasně vidět.

Ondra Vlach: Bylo to krásné.

Jan Kunčický (Kapitán): Ty já už dávam rozhovory jen do deníku sport, vyzpovídej Vyviho ten si to zaslouží.

Filip Vyvijal (v zápase 4+2): Máme šanci na 6 místo v play off, takže na bečku nepůjdu a najdete mě ještě na ledě, cítím že si potřebuju přidat, jsou tam ty ambice na 6 místo....)) (rozhovor byl u piva). Dneska naše pětka ukázala na co má, byli jsme u 8 gólů, hlavně Kamil hrál neskutečně, dojížděl a dohrával hráče, oni se ho pak aji trošku báli a my měli s Mártym více prostoru a z toho byly ty góly. Myslím že zápas se zlomil tím neuznaným gólem, prostě to se nedělá a jim se to vrátilo. Musím pochválit i fanoušky byli skvělí i Valmezáci přijeli a pomohli udělat dobrou atmosféru. Škoda že nechodí více lidí, to nás motivuje hrajeme pro ně, ale to prostředí toho stadionu je prostě odrazuje, což je škoda a mělo by se stím něco dělat.

Tak v play off na zimáku!