V Krnově prohra 5:4 po sn

03.12.2014 22:10

HK Krnov – HC Rožnov 5:4 po SN (2:1,1:3,1:0,0:0. SN 0:0,0:0,1:1,0:0,0:0,1:0,)

Branky: 5. Kunčický,(Vaculín,Holý), 30. Skopal, 34. Švrček Ja.(Mikel), 37. Bambůch,(Kroupa, Švrček Ji.)

Vyloučení: 12+10min : 13+5+OK

Diváci: 310 z rpr. 3

Sestava: Kula – Bambůch, Švrček Ji. Mikel, Švrček Ja. Kunčický, - Kroupa, Vaculín, Holý, Yukhin, Švajda,Vyvijal, Krátký, Skopal,Halla.

Rožnov žádal HK Krnov o přeložení utkání pro absenci všech tří brankářů (zranění,zkouška na vysoké škole,práce v zahraničí), leč neúspěšně. Museli jsme jednat ve velkém časovém presu, proto jsme šli do dost velkého risku. Vsadili jsme na dosud neznámého 47letého brankáře Karla Kulu. Karel nám pomáhá při trénincích, avšak poslední soutěžní utkání odchytal někdy počátkem osmdesátých let v dorostu. Ukázalo se, že volba to nebyla vůbec špatná.

Samotné utkání začalo náporem domácích, které otupil v páté minutě brankou na 1:0 Kunčický. V dalším průběhu se šance střídaly na obou stranách. V třinácté minutě domácí srovnali na 1:1 Pavlicou. Na Rožnovských bylo vidět, že chtějí třetinu dohrát za nerozhodného stavu. To se jim ale nepodařilo, když minutu před koncem inkasovali podruhé.

Druhá část začala zlepšeným výkonem hostů, přesto v 29.minutě domácí upravili na 3:1. Chvíle Rožnova přišla v třicátých minutách hry, kdy postupně Skopalem,Švrčkem Jiřím a Bambůchem otočili stav utkání na 3:4. Krnovští očividně znervozněli a do konce druhé třetiny se celkem k ničemu nedostali.

Ve třetí třetině se začaly dít zvláštní věci. Domácí viditelně rozhozeni začali preferovat zákeřné fauly, které dosud hodně nepřesný rozhodčí neviděl nebo spíš nechtěl vidět. Bohužel je to pravidlo, které na „severu“ už delší dobu funguje. Hra se hodně rozkouskovala a přibylo šarvátek. Už z tak okleštěné sestavy vypadli kvůli zranění Kunčický, Švrček Jakub, úplně fit nebyl ani Skopal a pro pro trest 5+OK odstoupil Vyvijal. Rožnovské torzo ale svou houževnatostí drželo příznivý výsledek, a když v závěru svou šanci na pojištění výsledku neproměnil Holý, došlo ze strany domácích na hru bez brankáře. V samém začátku mohlo být rozhodnuto, kdy Kroupovo vyhození těsně minulo prázdnou domácí klec. Po dlouhém zámku šesti domácích hráčů rozhodl o prodloužení pouhých 36 vteřin před koncem střelou z kruhu Pavlica.

V prodloužení byli aktivnější hosté, ale kýžený druhý bod jim to nepřineslo a tak na řadu přišly samostatné nájezdy. Při nich vynikali oba brankáři. Rozhodnutí tak přišlo až v šesté sérii opět z hole Pavlice, který tak připsal v utkání hattrick a dosud trápícímu se Krnovu dva body.

Komentář hlavní trenér Jan Kunčický: Do Krnova jsem prijeli opet v neuplne sestave,se zmenami v utoku a hlavne na postu golmana, premieru v KP si odbyl Karel Kula a nutno podotknout, ze to byl nas nejlepsi hrac - velika pochvala a gratulace k vykonu! Meritko snesou i beci,kteri po mem odstoupeni hrali ve ctyrech od 2.tretiny a zvladli to, navic 3 ze 4 branek opet dali beci. Vyhorela vetsina utocniku a to predevsim v zakonceni, pridaly se opet fauly z neukaznenosti a hlouposti - a to nas myslim stalo 3 body. Vyrovnani soupere prislo 30 vterin pred koncem v power-play, bohuzel nejzkusenejsi na lede nedotahli slibne rozehranou hru. Potesila i treti lajna, dynamicky styl delal souperi problemy. Vykon rozhodciho komentovat nebudu vice nez konstatovanim, ze jsou obecne nejslabsim clankem teto souteze. Verim, ze se dame na sobotu zdravotne do kupy, doplnime tym navratilci a Orlovou porazime.
 

Komentář Miroslav Martyčák: V situaci jaké se momentálně nacházíme by jsme bod brali. Průběh zápasu však nasvědčoval , že jsme si mohli odvézt všechny tři. Bohužel tentokrát se štěstí přiklonilo na stranu soupeře. Smekám před brankářem Karlem Kulou. Při premiéře a ještě nečekané předvést tak solidní výkon to opravdu klobouk dolu.

Komentář El Costado: Čest všichni fanoušci, v sobotu se opět losuje koleno. Čus Bůček ELCOSTADO.