Vítězný vstup do sezony s novou hrací plochou a novým trenérem

27.09.2015 08:09

HC RpR - HC Nový Jičín "B" 6:3 (1:0, 5:1, 0:2)

Branky: 6:40 Yaroslav Ukhin (Martin Kroupa), 48:09 Petr Švajda (Filip Vyvijal, Kamil Babiš)

Vyloučení: 11:10,  RpR 2x10min  TS, Kopr 1x10min, využití: 0:2

Sestava: Mizera (od 27:52 Dohnálek) 

Švrček Ji - M. Mikel,

Švrček Ja - Sýs,

Kunčický -

Ukhin - Skopal - Kroupa,

Krátký - Vaculín - Halla

Babiš - Švajda - Vyvijal

Prycl - Holý -

Diváku: 260



Více zde: https://hcrpr.webnode.cz/news/favorit-nam-nedal-sanci-hc-rpr-hc-kopr-2-7/

Branky RpR: 7:02 Babiš (Skopal, Valentík), 21:06 Vyvijal , 22:48 Babiš (Vaculín),  Švrček Jakub (Jakub Martyčák, Sebastian Kitzberger), 35:05 Kroupa (Vaculín, Vyvijal), 37:51 Jakub Martyčák

Vyloučení: 5:9

Sestava:

Richard Dohnálek ( Lukáš Mizera)

Jiří Švrček - Bártek

Jakub Švrček - Mynarčík

Roman Bambuch - Valentík

 

Holý - Vyvijal - Kroupa

Vaculín - Skopal - Babiš

Jakub Martyčák - Tomáš Martyčák - Sebastian Kitzberger

Holiš - Krátký - Kristian Kitzberger

Diváci: 130


První zápas nové sezony znamenal i premiéru nové hrací plochy. Největší změna je zúžení o 3metry, na hřišti šlo vidět, že je méně času a docházelo k hodně soubojům a střelám, pro diváky určitě atraktivnější hra. Když se k tomu připočte nové tvrzené sklo bez rámů a nová čistá plocha s mantinely bez reklam, prožitek ze hry byl pro fanoušky výborný.
Do nové sezony se vstupovalo i s novým hlavním trenérem, Miroslavem Škumátem z Nového Jičína. "S hráči jsme se před sezonou dohodli, že přivedeme někoho z venku, nezatíženého minulými sezonami, mužstvo potřebovalo takový impulz," řekl manažer týmu Miroslav Martyčák. "Jádro mužstva zůstává stejné,  skončily hostování Yaroslava Ukhina ze Vsetína, Miroslava Mikela a Tomáše Prycla z Valašského Meziříčí, takže kádr tvoří výhradně domácí odchovanci, ale o rok zkušenější tak snad v tomto pohledu jsme posílili, více šancí dostanou mladí tak uvidíme. Chtěli jsme jednoho beka a útočníka, ale museli by být viditelně lepší než vlastní hráči a takoví volní nejsou, no uvidíme ještě s průběhem sezony," dodal Miroslav Martyčák.

Zápas s Novým Jičínem "B" začal pro domácí špatně a už v 4. minutě museli čelit přesilovce 5na3. O tři minuty později v první domácí přesilovce už padl gól, kdy po nádherném uvolnění Martina Vaculína přesně střílel Kamil Babiš -1:0. V dalším průběhu první třetiny to byl spíše hokej s cílem neudělat chybu, obě mužstva se oťukávala a ohrožení branek bylo málo. Druhá třetina začala úplně jinak, v další přesilovce využil chybu obrany Nového Jičína Filip Vyvijal, nabruslil si mezi kruhy a nekompromisně trefil nad lapačku do rožku brány -2:0. Na tento stav Nový Jičín odpověděl více otevřenou hrou, kterou potrestal opět Kamil Babiš - 3:0. Jičín znervózněl a začal faulovat. Toho domácí využili a v přesilové hře po nejkrásnější akci zápasu, ve které Jakub Martyčák našel zadovkou Jakuba Švrčka, který do prázdné zvyšoval na 4:0. Tento gól a povedenou pasáž ocenila pěkná návštěva na první zápas 130 fanoušků. Nový Jičín se nevzdával a zatlačil domácí do jejich třetiny, dvě velké šance ještě zlikvidoval spolehlivý Richard Dohnálek v bráně, ale na přečíslení 3 na 1 už nedosáhl a NJ snížil na  4:1. O minutu později přišla v přesilovce odpověď domácích z hole Martina Kroupy o další dvě minuty později v 38. minutě Jakub Martyčák výborně prošel až před golmana Jičína  a nedal mu šanci. 6:1 po dvou třetinách. Do třetí třetiny nasadil domácí trenér i čtvrtý útok, Nový Jičín změnil golmana a snažil se utkání korigovat, což se mu podařilo dvěma góly v 43. a 46. minutě, naštěstí potom už výborný Dohnálek nic nepustil. Na druhé straně byly taky obrovské šance, ale náhradní golman Nového Jičína měl štěstí a dobře postavené tyčky. Zápas tedy skončil poměrem 6:3 pro domácí.    
 

Hodnocení trenér Miroslav Škumát: Dnešní utkání bylo hodně bojovné,  s pěknými akcemi na obou stranách, rozhodla druhá třetina, kdy nám to tam napadalo. V třetí třetině jsme dali šanci všem hráčům, trošku jsem tam povolili v tempu a obdrželi dvě branky, ale i tak jsme to zvládli a jsem rád, že jsme ušetřili síly na pondělí, kdy nás čeká Uničov. 

 

Hvězdy utkání:

1.) Jakub Martyčák - výborný výkon, velká chuť do hokeje, nádherná asistence i branka plus další pěkné akce

2.) Richard Dohnálek - na konci druhé třetiny podržel tým při tlaku NJ

3.) Martin Vaculín - užší hřiště mu překvapivě sedlo, krásné akce i nahrávky

 

Pondělí 28.9.2015 v 17:00 doma Uničov, jste zváni!