Vydřené dva body

12.11.2017 10:39

HC Rožnov pod Radhoštěm – HC Frýdek – Místek “B“ 3:2sn (0:0,0:1,2:1- 0:0,1:0)

Branky: 46:28 Valentík (Tůma), 58:37 Fojtů (Holý), rozhodující nájezd Kroupa

Vyloučení: 4:4      Využití: 0:1

Diváci: 90 diváků

Sestava: Hnilica (Mizera)- Mynarčík, Valentík, Tůma, Holý, Babiš, Vítek- Kroupa, Fojtů, Vyvíjal, Prycl, Švajda, Dostál, Krejčí, Štefek, Cvečka, Mikuš

 

 

Soutěž se utkáním s FM přehoupla již do své druhé třetiny a hráči Rožnova měli na svém kontě pouhých pět bodů. Dnešním utkáním chtěli zvrátit černou situaci bodového konta a zabojovat o vyšší příčky v tabulce.

První třetina nabídla ofenzivní hokej nahoru dolů. Šance si vypracovali oba týmy, ale útočníci nechávali vyniknout maskované muže HnilicuHorváthem. Žádná z šancí nebyla proměněna a tak byl výsledek první třetiny nerozhodný 0:0.

Obraz druhé třetiny byl úplně stejný, jako té první. První branka v utkání padla až v čase 38:19. Hostující Mičulka se prosadil brankou do šatny v přesilové hře po velmi kontroverzním vyloučení Valentíka. Prakticky ihned po vstřelené brance uháněl sám na brankáře Dostál, jeden z hostujících obránců ho sekl přes hokejku, ale ruka hlavního rozhodčího zůstala nepochopitelně připažená. Po druhé třetině tedy vedli hosté 1:0.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji domácí borci. Z konce druhé třetiny si přenesli 103sekund přesilové hry, zamkli v pásmu frýdeckomístecké, ale branku z toho nevytěžili. Ve 47. minutě Tůma zavezl z obranného pásma kotouč až do útočné třetiny, kde nabil Valentíkovi a ten tvrdou ranou srovnal skóre na 1:1. Na 2:1 mohl zvýšit Štefek, ujel po pravém křídle do brejku, nádherně poslal hostujícího gólmana Horvátha na párek, ale jeho bekhendové zakončení skončilo pouze na břevně. Branková konstrukce za stavu 1:1 zvonili a za výborně chytajícím Hnilicou. V čase 57:28 rozesmutněl všechny přítomné až na hlouček frýdeckomísteckých fanoušků Janečka, který 152 sekund před koncem třetí třetiny poslal frýdeckomístecké do vedení. Nikdo z přítomných fandů na tribuně nevěřil, že bude Rožnov schopen s výsledkem něco udělat. Nakonec se to přeci jen povedlo. V čase 58:37 se blýsknul pěknou individuální akcí zkušený Fojtů, jenž se protáhnul kolem celé obrany a na brankovišti dokázal v pádu prostřelit  hostujícího Horvátha. Pro Petra Fojtů to byla první branka v dresu Rožnova.

Prodloužení tři na tři začalo zámkem hostujících hráčů, kteří si ale žádnou větší příležitost nevytvořili. V čase 61:25 byl krosčekován Valentík a Rožnov měl velkou šanci získat bonusový bod. Přesilovka však zůstala nevyužita a do konce pětiminutového prodloužení se už nic nestalo, takže na řadu přišla nájezdová loterie. Nájezdy začaly úspěšným zásahem Hnilici. První nájezd Rožnova neproměnil Babiš. Ve druhé sérii si nejprve připsal Hnilica zákrokem ala Čechmánek další vychytaný nájezd a poté Vyvíjal proměnil trestné střílení. Ve třetí sérii Hnilica poprvé inkasoval a na straně Rožnova si Cvečka  vymíchal Horvátha, ale už nedokázal uklidit kotouč za čáru. Ve čtvrté sérii znovu zasáhnul Hnilica a na rožnovské straně proměnil Kroupa. Hostující hráč musel v páté sérii proměnit, nestalo se tak a Rožnov mohl slavit dvoubodové vítězství.

 

Hvězdy utkání:

1.hvězda: Martin Hnilica (RpR)

2.hvězda: Ondřej Horváth (F-M "B")

3.hvězda: Petr Fojtů 1+0 (RpR)

 

Následující týden bude dosti hektický. Ve čtvrtek 16.11 odehrajeme utkání o tabulkové umístění v Horním Benešově a následně v sobotu 18.11 odstartujeme šňůru tří zápasů na domácím ledě utkáním s Porubou “B“.