Výhra nad prvním týmem, to je Rožnov!

19.02.2016 06:56

HC RpR - HC Orlová 7:6pp (4:1,2:2,0:3-1:0)

Branky: 3:18 Martin Vaculín (Filip Vyvijal), 5:02 Martin Kroupa (Robert Skopal, Filip Vyvijal), 5:57 Michal Kocur (Martin Vaculín, Tomáš Prycl), 15:36 Roman Bambuch (Jiří Slovák), 20:48 Filip Vyvijal (Martin Kroupa), 35:28 Jiří Slovák , 64:29 Tomáš Prycl

Diváci: fantastických 80 diváků

Vyloučení: 9:9 Využití: 1:3

Sestava: Lukáš Mizera (Martin Hnilica)

Jiří Švrček-  Roman Bambuch

Luděk Ručka - Jakub Švrček - Jan Mynarčík

 

Kroupa - Vyvijal - Vaculín

Prycl - Slovák - Skopal

Holiš - Kocur

 

Dohrávka s Orlovou se změnila na super zápas, kdo nebyl tak prováhal. Musíme poděkovat Walmezákům, kteří ve velkém přijeli podpořit a díky nim byla po delší době bouřlivá podpora domácího týmu. Domácí opět nastoupili v nekompletní sestavě a hráči se točili, ale to při vyhecování před publikem nevadilo. Moc pomohl návrat Luďka Růčky do sestavy a i kluci, kteří dlouho nehráli - Jirka Holiš, Michal Kocur, se hecli a strašně pomohli. Rožnovští na soupeře vletěli a ze hry měli v úvodu více, hosté byli hodně překvapeni a začali inkasovat. V čase 3:18 Martin Vaculín po nenápadné střele otevřel skóre, necelé dvě minuty později po tlaku v hostující třetině zvýšil Martin Kroupa na 2:0 a o další půl minutu později rozvlnil síť Michal Kocur - 3:0 a tribuna byla u vytržení. Na to Orlová reagovala oddechovým časem, moc ji to však nepomohlo. Na hostujícího brankáře René Urbánka šla další sprška střel, druhý golman nepřijel a tak hosté nemohli ani střídat. Orlovští se po 10. minutě vzpamatovali, dostali i přesilovku, kterou skoro vychytal koncentrovaný Lukáš Mizera. Nestačil až na dorážku 4 sekundy před jejím koncem - 3:1. Tlak hostů sílil, naštěstí domácí opět udeřili a to v 16. minutě, kdy střelou od modré skóroval Roman Bambuch. Škoda, že nepřišel i pátý gól, šance na něj byly hned o minutu později. Ale i tak super výkon v první třetině a skóre 4:1.

Druhá třetina začala výborně. Po chybě hostů v čase 20:48, kteří začali hrát na riziko, tečnul Filip Vyvijal nahození Martina Kroupy - 5:1. Euforie stoupala a Orlová zroskotávala na výborném Lukáši Mizerovi. Bohužel po 30. minutě jako kdyby ubývaly síly a hosté v 32. a 34. minutě tlak zužitkovali a snížili na 5:3. Orlovské to nakoplo a přebruslovali náš tým, naštěstí to na sebe vzal Jirka Slovák, přejel celé hřiště a z mezikruží nekompromisním švihem vymetl pavučinu v růžku branky.

Ve třetí třetině se děly věci, Orlová zapla ještě na vyšší obrátky a Lukáš Mizera v brance odolával jen 6 minut, potom rozhodčí vyloučil od času 46:31 do 54:15 čtyři domácí hokejisty. Hosté ve druhé přesilovce snížili na 6:5. Ve třetí přesilovce ale ujel Tomáš Prycl, kterého hostující obránce musel zastavit podražením a tak se jelo trestné střílení, bohužel Tomáš nedal. A tak hosté v další přesilovce vyrovnali. Dvě vyloučení byla hodně sporná a tak rozhodčí potom jako kdyby si to kompenzoval a poslal hosty do tří hráčů. Domácí i přes velké šance gól nedali.

V prodloužení byla hra nahoru a dolů, zachytali oba golmani a rozhodl až 31 vteřin před koncem Tomáš Prycl, kdy svůj nájezd proměnil - 7:6 po prodloužení!

A stáhli jsme náskok Orlové v tabulce na 40 bodů. Hoši děkujem!

Hvězdy utkání: Domácí hráči, kteří dali do utkání všechny síly, vůli a hokejovost!

 

V sobotu 20.2.2016 od 17:00 "derbíčko" s Horním Benešovem, přijďte všichni!