Vyrovnané utkání rozhodla špatná koncovka, RpR-Studénka 1:4

03.11.2013 08:20

Základní část 7. kolo

HC Rožnov pod Radhoštěm A - HC Studénka 1:4 (0:1,1:2,0:1)

Branky:  20:45 Duda (Kroupa, Vaculín) - 14:51 a 29:34 Sochorek, 39:03 Čáň, 59:04 Martinčík

Diváci: 95

Vyloučení: 5:6, Duda 10min

Sestava: Mizera, (Hnilica)

Obrany:         

Kunčický, Švrček Ja.

Bambuch, Růčka,

Matůš, Švrček Ji,

Kolovrátník

Útoky:           

Vaculín, Duda, Kroupa,

Holý, Martyčák T. Vyvíjal,

Černý, Skopal, Křenek,

Babiš, Krátký, Bukovjan

 

Na led Rožnova zavítala Studénka a domácí očekávali nějaký bodík, v případě výhry by se tým posunul na 6 místo a psychicky by to pomohlo i před derby.  Začátek utkání byl s obou stran pozorný a oba týmy se soustředily na dobrou obranu, střely byly jen z dálky. Studénka výborně bruslila a měla i výborný start na puk což dělalo našim hokejistům problémy, i přesto šance byly po závaru z 12 minuty ani na dvakrát nikdo nedokázal dostat puk za Medka v brance Studénky, který na začátku utkání hodně puků vyrážel před sebe. Bohužel nedáš dostaneš se stalo realitou a v 15 minutě po závaru před naší branou, vystřelený puk z mezikruhů tečoval někdo ve skrumáži tak nešťastně že v trajektorii Poborského dloubáčku přistál za golmanem Mizerou.

Druhá třetina začala velkým tlakem domácích korunovaným po spolupráci prvního útoku vyrovnávacím gólem Dudy. Od této chvíle jsme byli lepším mužstvem a byli jsme ve velkém tlaku před brankou Studénky, ale šance nedali Vyvial ani Tomáš Martyčák a tak na druhé straně přišel trest. V rychlém brejku sice první střelu Mizera vyrazil betonem druhou dorážku opět vyrazil betonem, ale jen k třetímu volnému hráči Studénky který ho trefil do ramene ale čtvrtý hráč už měl prázdnou kasu 1:2. To byla 30minuta a Studénka začala tlačit a v našem obraném pásmu byl velký chaos, mohli jsme děkovat jenom Mizerovi že to bylo pořád 1:2. Z tlaku Studénky jsme mohli ale paradoxně skóroat a to hned ve třech samostatných nájedech, první nájezd měl Martin Kroup, ale golman střelu vyrazil loktem, o minutu po něm jel samostaně Filip Vyvijal ale opět nedal za další minutu jel opět úplně sám Kamil Babiš na brankáře Studénky, ale opět nedal, to fanoušci už šíleli. No nic nedáš dostaneš dva špatné fauly a šli jsme do třech a minutu před koncem třetiny Studénka zvýšila na 3:1.

Třetí třetinu Studénka výborně bránila, ale i přesto bylo šancí dost. Vaculín šel z křídla sám na brankáře, ale neprostřeili. Po krásné kombinaci Luboš Černý trefil beton přemisťujícího se golmana a ve svém druhém samostatném nájezdu neuspěl Kroupa.Dostali jsme i minutovou přesilovku pět na tři, kterou jsme ale vůbec nezvládli. Poslední gól jsme dostali v pokusu o hru bez brankáře. Takže důležité utkání nedopadlo bodově podle představ a takhle ho komentoval Kapitán Jan Kunčický: Výsledek mluví za vše, nenavázali jsme na to co jsme hráli s Benešovem a Bohumínem, je to škoda. Zdálo se mi že jsme dneska byli nějací zatvrdlí, hlavou ani ne spíš fyzicky. V čem to je nevím, možná malá účast na trenincích. Samozřejmě jsme neproměnili šance v rozhodujících pasážích, ty nájezdy no asi budem muset hrát víc dřeváka. Příští týden derby mám z toho trošku obavu ať to v hlavách zvládnem, snad příjde dost lidí a uvidí zajímavý hokej.