Z Bohumína body nevezeme

16.10.2017 18:42

HC Bospor Bohumín – HC Rožnov pod Radhoštěm 6:3 (2:2,2:1,2:0)

Branky: 11. Valentík (Babiš), 14. Vyvíjal, 26. Dostál (Krejčí, Babiš)

Vyloučení: 2:2

Využití: 1:0

Diváci: 50 diváků

Sestava: Hnilica (37. Mizera)- Švrček, Mynarčík, Tůma, Valentík, Babiš, Vítek- Švajda, Kunčický, Prycl- Vyvíjal, Fojtů, Štefek- Dostál, Krejčí, Cvečka

 

V repríze loňského čtvrtfinále jsme se utkali s týmem z Bohumína. Domácí celek, jehož osu tvoří bývalí extraligoví hráči zůstával zatím v letošní sezóně za očekáváním (před utkání 8.místo a 4 body pozn. redakce). V loňském ročníku Bohumín skončil na druhém místě a dokráčel až do finále KLM, kde podlehl Orlové. Hráči Rožnova určitě chtěli před zápasem získat body a odpoutat se od předposlední příčky.

Do utkání jsme nevstoupili dobře a už v 5 minutě po brance Holého domácí vedli 1:0. V 11.minutě hostující Valentík srovnal na 1:1. O tři minuty později z brejku překonal Vyvíjal domácího brankáře Šrámka a Rožnov vedl v Bohumíně 2:1. Vedení nám vydrželo pouhých 64 sekund, když Putniorz prostřelil Hnilicu a bylo to 2:2. Nerozhodný stav vydržel do první sirény a tak po úvodním dějství jsme drželi výsledek 2:2.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí hráči. Po úvodním tlaku domácích kombinovali IvanMikšanem a druhý jmenovaný uklidil kotouč za Hnilicova záda- 3:2. Na branku domácích odpověděl třetí rožnovský útok a ve 26.minutě vstřelil mladý Dostál svou první branku v sezóně- 3:3. Hra se v prostředním dějství vyrovnala, ale byli to už jen hráči Bohumína, kdo dokázal pálit přesně mezi tři tyče. Ve 37.minutě domácí Šmíd překonal Hnilicu, který po vstřelené brance přenechal své místo ve svatyni Mizerovi, jelikož jeho bolavá záda mu znemožnila pokračování v utkání. Ve druhé třetině dokázali domácí vstřelit o branku více a vedli 4:3.

Vstupy do začátku třetin nás v utkání srážely do kolen. Ve 46. minutě domácí Dominik Tobola, který se neúspěšně ucházel o místo v kádru prvoligového Vsetína zvýšil na 5:3 pro domácí. Před koncem utkání ještě domácí vstřelili v přesilové hře branku a uzavřeli tím brankový účet utkání- 6:3.

Po pěti utkáních se nacházíme na předposlední příčce a budeme si chtít připsat konečně tříbodovou výhru. Budeme k tomu mít snad nejvhodnějšího soupeře. Ve středu 18.10 budeme hostit na domácím ledě B-tým Nového Jičína, který se nachází na poslední příčce.

Produktivita zatím není vůbec špatná. Průměr 3,8 branky na utkání není vůbec špatné číslo, bohužel ve hře dozadu jsme zatím dost špatní. Průměrně inkasujeme 5,8 branky, což je velké číslo a hůře už je na tom pouze Nový Jičín (průměr 7,2 na utkání). Musíme se tedy vzchopit, začít důsledněji bránit a neinkasovat zbytečné branky, které nás stály už pár bodů.

-TR-