Z Krnova jsme si přivezli 3 body

28.02.2015 22:52

HK Krnov – HC Rožnov 2:5 ( 2:3,0:0,0:2)

Branky: 9:58 Ukhin (Vaculín, Kroupa), 10:58 Prycl (Vyvijal), 12:49 Duda, 46:00 Vaculin (Ukhin), 49:42 Kunčický (Vyvijal).

Vyloučení: 9 : 3 + RO 5+OK

Diváci: 90 z Rpr 6.

Sestava: Dohnálek (Hnilica), Švrček Ji, Mikel, Švrček Ja, Kunčický, Sýs, Valentík, - Ukhin, Vaculin, Kroupa, Prycl, Vyvijal, Holy, Babiš, Martyčák T, Duda.

Trenéři: Kunčický. Martyčák M.

 

Rožnov zajížděl na led Krnova s jasným cílem a ten byl bodovat a tím se dotáhnout bodově na soupeře. Utkání začalo ve vlažném tempu na hřišti a v komorní atmosféře v hledišti. O probuzení diváků se v deváté minutě postaral domácí Havlíček, když střelou z jedné trefil místo mezi betonem a vyrážečkou Dohnálka. To ale probudil i hostující hráče, kteří o 30 vteřin později z hole Ukhina srovnali a o minutu později Prycl poslal hosty do vedení. Když za další dvě minuty po přihrávkách Martyčáka a Babiše zvlaštním způsobem skóroval Duda, vypadalo to s domácími dost bledě. Rožnováci ale nedokázali využít útlumu soupeře a tak přišlo zbytečné snížení stavu - dělovkou do víka - na rozdíl jedné branky a soupeř dostal motivaci a velkou chuť do hry.

Druhá třetina nic zajímavého nepřinesla. Za zmínku stojí přísné vyloučení Valentíka na 5+OK od jinak solidního rozhodčího Jeřábka. Šance si vytvořily obě strany, ovšem bez gólového zakončení a tak se do šaten šlo se stavem 2:3 pro hosty.

Do třetí třetiny šel Rožnov s tím, aby se vyvaroval chyb ve hře do zadu a čekal na šance a chyby soupeře. Ve 46. minutě pěkně Ukhin uvolnil Vaculína a ten nedal domácímu brankáři šanci. Po vstřelení gólu byl hráč Rožnova nesportovním způsobem naražen na mantinel, ale domácí hráč byl potrestán pouze menším trestem. O minutu později měli hosté asi minutovou přesilovku 5 na 3 ale i když pálili jednu střelu za druhou na domácí branku, posun skóre to nepřineslo. Uklidnění přišlo až v následné početní výhodě při akci Vyvijala, kdy přesnou přihrávkou našel mezi kruhy Kunčického, který chladnokrevně zvýšil na 2:5. Hosté ještě v závěrečných minutách několikrát orazítkovali tyčky domácí branky, ale také ustáli dvě oslabení bez inkasované branky. Po šedesáti minutách se tak mohli hráči Rožnova radovat ze zisku tří bodů a v tabulce se bodově dotáhli právě na dnešního soupeře.

 

Komentář Martyčák: Dnes spokojenost s výsledkem, už ne tak se samotnou hrou. Zase se nám tam objevila hluchá místa, hlavně v první části. To musíme odstranit, jiní soupeři to tvrdě trestají. Na druhou stranu musím kluky pochválit za snahu a bojovnost. Dobrý výkon Dohnálka, touha po vítězství - to nám přineslo body, které moc potřebujeme.