Z Nového Jičína dovážíme 2 body

03.10.2016 20:00

HK Nový Jičín "B" - HC Rožnov pod Radhoštěm 4:5psn (1:2,1:2,2:0)

Branky: 8:26 Švajda (Valentík), 14:56 Vaculín (Švrček), 21:32 Fojtášek (Dostál, Kunčický), 34:45 Koryčanský (Švrček), rozhodující nájezd Holý

Vyloučení: 6:5 navíc Mihal (NJ) 10 min.

Využití: 1:1 V oslabení: 0:1

Sestava: Mizera (Hnilica)- Švrček, Mynarčík, Kunčický, Holý, Valentík, Mikuš, Bláha- Vaculín, Koryčanský, Vyvijal, Švajda, Fojtášek, Cvečka, Dostál, Kitzberger, Prycl

 

 

Díky odhlášení Šternberku ze soutěže, jsme druhé letošní mistrovské utkání odehráli na ledě Nového Jičína. Zoceleni nezdarem na těšínském ledě, jsme odcestovali s několika novými tvářemi, pro body. Z nováčků to byl Dostál, který předvedl velice dobrý výkon, vrátil se i Švajda a po roční pauze zkušený borec Kunčický. Nepříjemnou zprávu musel náš tým akceptovat již po rozbruslení, a to když se do civilu musel jít převléci Kroupa. Propadlá registračka našeho kapitána znemožnila jeho start v utkání.

Celý zápas byla mírná převaha na hokejkách našich borců. Zejména naše první lajna dělala soupeři veliké problémy.

První branku vstřelil v oslabení v čase 8:26 navrátivší se Švajda. V 15. minutě zápasu jsme se po Vaculínově brance dostali už do dvoubrankového vedení. O minutu později bohužel soupeř odpověděl na vstřelenou branku a stav byl tedy 1:2. Do konce třetiny se nic nezměnilo, a tak jsme začali druhou třetinu s jednobrankovým vedením.

Po Fojtáškově brance zkraje druhé třetiny, jsme se opět ujali dvoubrankového vedení. Nový Jičín opět doháněl a v čase 28:35 se opět dostali na dostřel. V čase 34:45 jsme se opět dostali do dvoubrankového vedení. Početní převahu zúročil po 10ti sekundách Koryčanský.

Do další třetiny, jsme opět nastupovali s dvoubrankovým náskokem. To se změnilo a soupeř 10 minut před koncem třetí třetiny upravoval na 3:4. Po Dostálově vyloučení v čase 59:17 přišla pro naše borce ledová sprcha. V čase 59:26 hosté využili přesilovou hru a upravovali na 4:4. Za posledních pár sekund se nic nezměnilo a na řadu přišlo prodloužení.

Nově zavedené prodloužení 3 na 3 na jičínském ledě moc k vidění nebylo. Oba týmy byly nervózní, což dokazují tresty za příliš mnoho hráčů na ledě (na každé střídačce po jednom). Nastavených 5 minut zůstalo nevyužito, a tak na řadu šly dovednostní soutěže.

V nájezdech stejně jako v domácím přáteláku jsme byli úspěšnější. V první sérii si Vyvijal nepřišel na jičínského gólman, stejně jako domácí borec na Mizeru. Ve druhé sérii nastoupil proti Kohnovi Holý. Celý stadion očekával Holasovu typickou bombu, ale svým blafákem překvapil všechny. Kohn neměl šanci a tak se pokračovalo dále. Domácí borec ve druhé sérii nedal. A když třetí série úspěšného exekutora nenašla, mohli jsme slavit zasloužené 2 body.

Veledůležité 2 bodíky nás odlepují ze spodních pozic tabulky. V sobotu 8.10. sehrajeme utkání na ledě velice silného mančaftu Orlové. Doufejme v nějaké ty nečekané bodíky.