Zápas u polských hranic dopadl bídně

25.09.2016 09:47

HC Wolves Český Těšín - HC Rožnov pod Radhoštěm 4:1(1:0,2:0,1:1)

Branka: 58:30 Vaculín (Mizera)

Diváci: 400 diváků (4 z RpR)

Vyloučení: 9:7

Sestava: Mizera- Jak.Švrček, Bláha, Mynarčík, Holý, Valentík- Vyvijal, Koryčanský, Kroupa, Fojtášek, Skopal, Babiš, Prycl, Vaculín, Slovák, Mikuš, Cvečka, Seb.Kitzberger, Halla

 

Po bídném výkonu z přátelského utkání s NJ, vyrazil náš tým k letošnímu prvnímu mistrovskému utkání. Z Rožnova vyrazila i hrstka skalních příznivců k polským hranicím, aby podpořili tým v nové sezoně.

Začátek zápasu byl velmi slavnostní červený koberec a show, Těšín se přihlásil po 27 letech!

V první třetině jsme se nestačili divit. Obraz hry navázal na přátelák s Novým Jičínem. Hned v úvodu se svěřenci trenéra Poruby nechali dvakrát zbytečně vyloučit, nulová střelba, špatný pohyb, bídná rozehra a přihrávky, to skvěle zdobilo náš mančaft. I přes naší tragickou první třetinu nás domácí celek překonal až v čase 18:02. Za zmínku stojí snad ještě střela Slováka do tyče. Můžeme děkovat brankáři Mizerovi a nerozehraným domácím útočníkům, že jsme v první třetině odcházeli do kabin pouze s jednobrankovou ztrátou.

 

Do druhé třetiny jsme tedy vstoupili za stavu 1:0. Předvedená hra, kterou jsme se prezentovali v první třetině byla na chlup stejná i ve druhé. Korunu tomu nasadily ještě naše přesilové hry, kdy nás soupeř svíral v obranném pásmu, jako bychom hráli oslabení. Po brance ve 32 minutě a gólu do šatny 12 sekund před koncem druhé třetiny, jsme odcházeli do kabin za stavu 3:0 pro domácí celek. Po diskuzích v “kotli“, jsme docílili názoru, že jediné, co se dá po dvou třetinách vyzdvihnout, je výkon brankáře Mizery a útočníka Fojtáška, který jako jeden z mála ukázal srdíčko, bojovnost  a hlavně nevytvářel zbytečné chyby.

 

Mírné zlepšení nastalo ve 3. třetině, kdy jsme ve 46 minutě inkasovali snad po jediné hrubce Mizery, kdy mu kotouč nešťastně prošel za brankovou čáru. V čase 49:11 domácí Putniorz nešetrným zákrokem sundal Kroupu a vyfasoval za svůj nevybíravý zákrok na našeho borce 5 minut + trest do konce utkání. Pětiminutovou přesilovku, se nám podařilo rozkouskovat dvěma tresty. Jedinou branku našeho týmu vstřelil v čase 58:30 hostující obránce, který srazil Vaculínovo nahození z kruhu mezi betony Golasowskeho, kterému tím sebral jeho čisté konto. Branka tedy byla připsána Vaculínovi, a asistoval kdo jiný, než náš nejlepší hráč v dnešním utkání gólman Mizera.

 

Hvězdy utkání z naší strany:

1.Hvězda- Lukáš Mizera

2.Hvězda- Lukáš Fojtášek

3.Hvězda- ---------------------

 

V dnešním utkání jsme padli na ledě nováčka v krajské soutěži. Příští kolo máme volno, jelikož máme v lize lichý počet účastníků. Následně vyjíždíme v sobotu na led Bohumína, který se po roční pouze vrátil na krajskou scénu.