Preview: Rožnov "B" vs. Rožnov "A"

24.01.2013 12:43

Souboj posledních dvou týmů krajské ligy mužů se odehraje v sobotu 26.1. 2013 v 17:00 hodin na zimním stadioně na Bučiskách. Předposlední áčko ztrácí na play-off pouhé 3 body, ale má zápas k dobru stejně jako poslední béčko, které ztrácí bodů 5. Oba týmy se v sezoně utkají podruhé, přičemž béčko vyhrálo vyhrocený první zápas, když se trefil v poslední minutě kapitán béčka Švajda a upravil skóre na 7:5. V prvním rožnovském derby v historii tak vyhrál možná trochu překvapivě "B" tým Rožnova. Vyhraje v sobotu zase B tým nebo A tým ? 

 

"B" tým Rožnova odehrál poslední utkání s první Orlovou a výsledek odpovídá postavení obou týmů v tabulce. Béčko prohrálo vysoko 10:3. Od ledna urvalo jen dva bodíky výhrou v prodloužení v Novém Jičíně (6:5pp), poté doma nestačilo na Kopřivnici (0:5) a Orlovou (3:10). 

Sestava Rožnova "B" s Orlovou Jagoš - Lyčka, Šindler, Hladký, Kocur, Fryšala, Ostrý, Tejkl, Slovák, Mikuda, Zich, Bambuch, Švajda.

Za to Rožnovské áčko v každém lednovém zápase boduje. Z posledního místa se vyhouplo na předposlední a dále potvrzuje zvyšující se formu a výkon.

Nejdříve skvělou obranou hrou nepustilo v domácím utkání Horní Benešov do větších šancí a vyhrálo 5:4, poté překvapilo pozornou hrou v Krnově a odvezl osi 3 body za stejnou výhru 5:4 a v posledním domácím zápase vyhrávalo s Uničovem 2:0, potom 3:1. Nakonec bohužel bralo "jen" jeden bodík za prohru v nájezdech (3:4sn) místo slibných třech bodů. Dalším plusem je, že se do sestavy vrací bratři Martyčáci, kteří by se měli objevit ve druhé lajně.

Sestava Rožnova "A" s Uničovem: Mizera – Jakub Švrček, Jiří Švrček - Kunčický, Růčka – Matúš, Paťava, Holý, Mičulka, Vaculín - Babiš, Randýsek, Skopal - Kroupa, Duda, Jakeš - Hajda, Křenek

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Historicky první Rožnovské derby můžete shlédnout zde : hcrpr.webnode.cz/news/derby-pro-b-tym/

7.kolo HC Rožnov pod Radhoštěm  “A“ – HC Rožnov pod Radhoštěm “B“ 5:7 (2:3,2:3,1:1)
 

Hodnocení trenéra Miroslava Martyčáka po prvním zápase s Béčkem : Zápas jsme po zásluze prohráli. Po celou dobu jsme hráli bez důrazu a patřičného nasazení. Pokud navíc ještě hráči neplní pokyny trenérů,navíc několikrát zbytečné vyloučení, tak to ani jinak nemůže dopadnout.

 

Branky A:

1:46 Jakeš (asistence Mičulka)

11:42 Hajda (Křenek, Duda)

27:44 Vaculín(Kroupa,Švrček)

35:01 Mičulka (Kroupa, Skopal)

50:53 Černý (Kunčický)

Branky B:

10:30 Mikuda(Tejkl)

10:57 Mikuda(Dušek)

14:04 Slovák(Švajda, Ostrý)

25:21 Mikuda(Dušek)

33:19 Kitzberger

35:58 Dušek (Švajda, Tejkl)

59:29 Švajda(Slovák)

Vývoj skore: 1:0,1:2, 2:2, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:6, 5:6, 5:7

Vyloučení: 10:7 , využití 2:1

Diváci: 200 (298) Vyprodáno

Sestava A: Dohnálek(Mizera)-
Švrček Jak.,Mičulka - Kroupa,Skopal,Vaculín,
Kunčický,Černý - Holý,Růčka,Babiš,
Matuš,Černobila,- Hajda,Duda,Křenek,
Paťava - Jakeš,Vlach,Krátký

Sestava B: Dobřanský (Jagoš) – Hladký, Bambuch, Golasovský, Ostrý, Fryšara, Kocurek, Dušek, Tejkl, Mikuda, Alina, Slovák,Švajda, Suchanek, Zich, Kitzberger

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rozhovory: Robert Skopal , útočník "A" týmu Rožnova -

V čem vidíš největší silu A a B ? 

Tak určitě podle mě naše nejsilnější stránka je to, že jsme tým. I když jsou v týmu staří  i mladí hráči, tak jsme skvělá parta, která drží při sobě. Co se týče béčka, tak mají pár šikovných a rychlých útočníku jako třeba Honzu Mikudu nebo Jirku Slováka a k tomu Bambase v obraně, ale jinak se moc nedívám, kdo proti nám hraje. V sezóně jsme přišli na to, že když plníme co máme, můžeme hrát skoro s každým.

 

Myslíš  si,že přijde stejne nebo více diváků nebo podstatně méně ?

Tohle může být vůbec poslední zápas, kdy se proti sobě utkají 2 týmy Rožnova, takže lákám snad všechny lidi co znám, aby došli a myslím, že jich dojde víc, než posledně... máme béčku co oplácet!

 

Chtěl bys dva týmy v Rožnove i příští rok ? 

Rozhodně bych chtěl hrát s týmem, se kterým hraju letos a jestli by to mělo znamenat, že budou v Rožnově 2 týmy i příští rok, tak ano, chci. Náš názor jsme dali najevo ještě před začátkem sezóny na posledním buly a myslím, že jsme se vydali správnou cestou ve které bychom měli nadále pokračovat.

 

Petr Švajda, kapitán "B" týmu Rožnova - 

V čem vidíš největší silu A a B ?

Síla RpR v tuto chvílí není žádná, jak vypovídá postavení v tabulce. Oba týmy doplatily na to, že kvalitnější hráči působí v obou mužstvech místo toho aby hráli v 1 týmu. Sílu A spatřuji v kolektivu a v počtu hráčů na trénincích. Výhody B vidím v kvalitnějších hráčích i když ten počet není zase takový jako v A vlivem školy, práce apod. Každopádně ani jeden tým na tom nevydělal!!!

 

Myslíš  si,že přijde stejne nebo více diváků nebo podstatně méně ?

, Nemyslím si, že přijde více lidí než minule, ačkoliv bych si to přál. Na druhou stranu je smutné, že si větší počet lidi najde cestu na hokej jen v případě kdy dojde mezi hráči k neshodě a udělají se tu 2 týmy a lidi přijdou jen z toho důvodu aby viděli jak se my barani bijeme mezi sebou!!! Bylo by fajn aby lidi začali chodit i za normálních okolností.

Chtěl bys dva týmy v Rožnove i příští rok ? 

Příští rok nechci 2 týmy v RpR. Pevně doufám že obě strany najdou společnou řeč a dojdeme ke konsenzu . Aby se to však podařilo je třeba zažít rozum a slevit ze svých požadavků. Snad zvítězí tým a soudnost nad alibismem některých jedinců. Je jasné že ne všem by asi 1 tým vyhovoval z logických důvodů( pokud je v A 20 hráčů a v B 14 hráčů dojdeme k číslu 34 což znamená že si opět všichni nezahrajou)! Jak je již tradicí v RpR, opět dojde na hledání příčin proč zrovna já nehraji všude jinde než u sebe! Dále si myslím, že je nesmysl plýtvat lidským potencionálem a sponzory, na dva týmy v KP. V této složité době můžeme být vděční, že se pořád najde pár osob, které jsou ochotny finančně podpořit náš ne/slavný hokej a neinvestují tyto peníze raději do rozvoje a modernizace svých firem (jistě by z toho měli větší užitek).
Je však potřeba najít i na špatných věcech něco pozitivního. Pozitivum spatřuji v tom, že se našlo spousta hráčů, kteří normálně nehráli x let a mají stále chuť hrát a jsou pro tým platní:)
Pro mě však nepochopitelný fakt je ten, že spousta hráčů začala chodit až teď, ačkoliv možnost byla již v minulých letech. Je jistě škoda, že tito kluci si našli cestu zpět na zimák až v této extrémní situaci jak jistě situaci kolem hokeje v RpR můžeme označit.
Hokeji zdar a zdravému rozumu zvláště. Strýček Švejk

 


Golman Dobřanský se objevil mezi třemi tyčemi Béčka v prvním utkání. Objeví se tam i v sobotu nebo ho zastoupí Jagoš či Rudl ? To samé platí i u golmanů áčka. Nastoupí do utkání Dohnálek ? Nebo snad Hnilica či uzdravený Mizera ? Přijde na DERBY stejný počet diváků nebo snad víc ? Utvoří skvělou atmosféru ? Uvidíme zase gólové hody ? Bude to zase tolik vyhrocené jako minule ?? 

To vše můžete vidět v sobotu od 17:00 na Bučiskách!  Facebooková událost zde: www.facebook.com/events/581857191829127/

Křemil