V sobotu do Bohumína

07.02.2013 21:17

V sobotu 9.2.2013 zajíždí HC RpR "A" do Bohumína. Jestliže mužstvo bude chtít uspět v Bohumíně bude asi nejdůležitější si ještě jednou připomenout zápas ze Studénkou.

Určitě k tomu může přispět i hodnocení zápasu na stránkách Studénky - ty červené závorky jsou simultální překlad pro našince:

Hokejisté Studénky potvrdili na ledě předposledního Rožnova roli favorita a i v prořídlé sestavě si odvezli všechny tři body. „Jak máme zápas, kde se dokážeme motivovat a kde se o něco hraje, tak je to úplně o něčem jiném(s první Orlovou to bylo prodané). Na zápas jsme sice neodjeli kompletní a měli jsme troškou obavy (na internetu jsme zjistili že po Vánocích něco vyhráli a budou namachrovaní), ale ukázalo se, že máme dobře natrénováno(střelba nám jde, kluci to trénovali). První třetina byla hodně divoká a bylo vidět, že domácí chtějí urvat body(na začátku jsme nestíhali). Ustáli jsme to a rozhodli jsme ve druhé třetině. Začali jsme hrát to, co soupeři nesedělo (trefili sme nějaké haluze a oni se herně sesypali). Dobře jsme bruslili a byli jsme na tom lépe kombinačně,“(čti RpR přestal bruslit a začal hrát huhu styl) hledal cestu k vítězství trenér Studénky Miroslav Pokorný. Spolehlivým výkonem přispěl k vítězství brankář Válek (Válek si zachytal, Rožnováci prostě trefovali ve velkém našeho sněhuláka), kterému kryl záda Pastorek (kdyby ty modřiny nerozdýchal měli jsme sněhuláckou dvojku). „Zápas jsme si pak drželi až do konce, i když domácí v závěru ještě zahrozili (na konci nám došlo, Rožnov se nevzdal a bojoval). Utkání zvládl velmi dobře rozhodčí (A: přehlížel naše sekání a háčky , domácí vyhazoval za vše  B:Léčil si na domácím mužstvu ego C: Fídler byl koupený ). Domácí byli opravdu nažhavení (Holas dělal bubu-bu a většina Rožnovských beků si chtěla dát gol, někteří trefili dokonce tyčku a v první třetině jsme byli jak na kolotoči), bývá to tam těžké (jezdíme tam rádi, vyhráli jsme tam vždy v posledních 6 letech, i když se nadřeme). Hrají dosti fyzický hokej a někdy to tam bolí (?). Za výhru jsme moc rádi a kluci se znovu přesvědčili, že v dnešním hokeji je fyzický základ nezbytný (Rožnovští na konci zase odpadli psychicky a my jim to tam nasypali jak doma),“ ocenil výkon mužstva hostující kouč. Velký podíl na osmibrankové náloži měl třetí útok Studénky, který obstaral pět z osmi branek a řádně větral domácí obranu (první a druhý útok se neprosadil, ...tady nechápu kde byla u nás chyba, nebo že by byla chyba u Rožnova že se nechal odstřelit od 3.útoku ? ).

 

V celkovém vyznění musím pochválit trenéra Studénky za objektivní názor, to se cení. Třeba Uničovský Palinek, ten psal kofotiny.

 

Co se nemůže chválit je video s neproměněnými šancemi ze zápasu se Studnou z 1.tř : zde

 

Bohumín je v tabulce s 23 body na 7pozici, ale ztrácí jen 3 body na čtvrtou Studénku. Bohumín je béčko Poruby a hrají za něj především junioři a mladí hráči, kteříí si nezahrajou v Porubě. Z toho vychází i pěkný bruslařský hokej kterým se prezentují. Trošku slabší mají obranou fázi 89 obdržených gólů, ale zase mají výborný útok(o jeden gol méně než TJ HB), Bohumín sužovala velká marodka, jinak by měl asi více bodů. HC RpR "A" ztrácí na Bohumín 8 bodů, ale co je důležitější případný bodový zisk posune HC RpR "A" do výhodnější pozice před utkáním s HCNJ B. Minulý zápas vyhrál RpR doma 6:5 - report.

Poslední zápasy Bohumína:

15.   So 05.01. 17:00     Bohumín - Studénka   5:6pp  
 
17.   Ne 20.01. 18:30     Nový Jičín B - Bohumín   2:3
 
18.   So 26.01. 17:00     Bohumín - Kopřivnice   3:6
 
19.   Ne 03.02. 17:00     Orlová - Bohumín   12:3

Velký autobus do Bohumína.

Autobus do Bohumína odjíždí ve 14:30 v sobotu od ZS Bučiska. Všichni fanoušci jsou srdečně zváni.