Budíček nepřišel a tak další domácí porážka

15.02.2015 08:23

HC Rožnov pod Radhoštěm - HC Bohumín 2:5 (1:1, 1:3, 0:1)

Branky: 3:20 Martin Vaculín (Yaroslav Ukhin, Martin Kroupa), 36:42 Martin Vaculín (Jiří Švrček, Martin Kroupa)

Vyloučení: 9:5,  využití: 1:1

Sestava: Hnilica (Dohnálek) 

Švrček Ji - Bambuch,

Švrček Ja - Kunčický,

M. Mikel - Sýs

Ukhin - Vaculín - Kroupa,

Prycl - Švajda - Vyvijal

Holý - Duda - Babiš (Martyčák)

Krátký

Diváku: 79

 

Poslední tým tabulky přijel do Rožnova v 11 lidech, domácí celek měl kompletní 3 útoky i když 5 hráčů se vrátilo po nemoci nebo zranění. Bohužel výkon na ledě byl tak chaotický, že Bohumín, ač dohrával v 10 lidech, zaslouženě vyhrál. Nástup do utkání byl dobrý a Bohumín se dostal pod tlak a v první přesilovce udělal Martin Vaculín nádherné sólo a backhandovou střelou dal na 1:0 v čase 3:20. Další šance se bohužel neujaly a to hlavně Dudova po nádherném uvolnění a přihrávce od Kamila Babiše. V 9. minutě najel Tomáš Holý do brankáře hostů, který naštěstí i přes otřes zápas dohrál. Od 10. minuty byl ale Bohumín daleko aktivnější a Martin Hnilica měl několik těžkých zákroků, zazvonila i spojnice tyčí a nestačil až na výbornou střelu do růžku po chybě v naší rozehrávce - 1:1.

Druhá třetina byla hodně špatná ze strany domácích, rozehrávka byla zbrklá, hráči vůbec nebruslili se soupeřem a nehráli do těla, což bruslařky dobrému soupeři vyhovovalo. I přesto byly dvě situace, které mohly skončit gólem, v páté minutě v přesilovce po další dobré přihrávce Kamila Babiše trefil Duda tyčku. To na druhé straně si udělal sólo Ďurica a přešel přes tři naše hráče jak nic a položil golmana - 1:2. Naši hráči se začali zbytečně vylučovat, ale paradoxně v oslabení mohl dorazit odraženou střelu Tomáš Martyčák, ale brankář Bohumína výborně chytil. To na druhé straně opět po zmatcích padl gól na 1:3, potom jsme s velkým štěstím ještě ubránili přesilovku 5na3, kdy to smrdělo gólem po celý čas. Po přesilovce hostů přišla přesilovka domácích a první útok ji proměnil dorážkou Martina Vaculína. Bohužel poslední hřebíček ve třetině přišel v poslední minutě, kdy po rychlém přenesení hry za brankou střílel Bohumínský hráč do betonu přesunutého Hnilicy, kterému po betonu puk sjel za brankovou čáru - 2:4.

Poslední třetina začala vyloučením domácích a gólem na 2:5. Hned na to na druhé straně Martin Vaculín pohrdl hattrickem, kdy už zakončoval do prázdné, ale golman výborně i náhodně vyrazil. Potom to už to bylo ze strany domácích jen prodlužování křeče.

Co říci závěrem, výkon zaostal za posledními duely o nasezení, rozehrávku a chuť vítězství, která byla u kompaktně hrajícího Bohumína větší než u našeho chaotického výkonu. Na střely vyhrál taky Bohumín. Od nás nikdo nešel před bránu a ani na dorážku, útočníci nechali jezdit hráče soupeře bez povšimnutí do pásma atd. Jo šancí bylo hodně i další Vyvijalova nebo Kroupova tyčka, ale celkově si Bohumín zaslouženě odvezl 3 body. Poslednímu celku tabulky jsme celkově darovali 9 bodů z jeho 10. Šesté místo snad už neztratíme, i když matematicky je to možné, spíš přichází psychické zklamání po rozjezdu sezony, který vypadal nadějně.

Komentář asistent trenéra Miroslav Martyčák: Vyhrál lepší tým, který do toho dal víc srdíčka, bojovnosti a hokejovosti. Je třeba jim pogratulovat, jde vidět, že se dokáží zvednout, ale ty tři vítězství proti nám.. prostě to nevim, nevím jak bych komentoval. Příští týden přijede Kopřivnice a tak snad zápas bude o něčem jiném.