Hornets Cup za účasti HC RpR A

24.07.2013 08:26

Hráči HC Rožnov se o víkendu pod názvem P.S.I. Rožnov premiérově zúčastnili čtvrtého ročníku Hornets Cupu, který se odehrál za účasti 50ti týmu z Čech a Slovenska v Rožnově a jeho okolí. Tým ve složení Honza Kolařík v brance, Jiří Holiš, Luboš Černý, Jiří Švrček, Tomáš Holý, Robert Skopal, Martin Vaculín, Lukáš Duda, Martin Kroupa, doplněný Petrem Berkou, Michalem Konvičkým a Jiřím Študentem, odstartoval turnaj vítězstvím 5:1 v prvním zápase čtyřčlenné skupiny, z níž první dva celky postupovaly do play off. O prvním postupujícím bylo jasno již od začátku, jelikož byl ve skupině na tomto turnaji dosud nikdy neporažený tým a vítěz předchozích 3 ročníku celek Citrus, složený z hráčů extraligových mančaftů Future, Chodov, Vítkovice, Havířov, Švédského Jönköpings atd. Po jednoznačném průběhu jsme prohráli 13:3 a o postupu se rozhodovalo v posledním zápase ve skupině, kdy stačila uhrát remíz.
Do utkání vstoupil lépe soupeř, který rychle vedl 3:1. Od té doby ale táhl za kratší konec a celý zápas jen dotahoval, což se mu nakonec brankou v poslední vteřině podařilo. I přesto ale po remíze 9:9 slavili P.S.I. postup.
V play off narazili P.S.I. na dnes již prvoligový mančaft, který nastupoval pod názvem Amateri.cz. Po využitém trestném střílení se brankou Roberta Skopala dostali P.S.I do vedení, poté ovšem soupeř využil několika chyb v obraně a otočil stav utkání na 4:1 ve svůj prospěch. Po nástupu do druhého poločasu se podařilo snížit na 4:3 a šance na vyrovnání se střídaly jedna za druhou. Soupeř ovšem díky našim pohrdáním na srovnání skóre a čím dále více otevřené obraně využil nabídnutého prostoru a dvěma brankami v závěru pojistil své vedení na konečné skóre 6:3.
Amatéři.cz nakonec prošli celým play off až do finále, kde podlehli nyní již čtyřnásobným vítězům Citrusu 11:4.



I přes to, že někteří hráli florbal poprvé a pravidla se učili až při samotných zápasech, odehráli P.S.I. s vyjímkou utkání proti Citrusu rovnocenné partije se všemi soupeři, které jim los poslal do cesty. Příští rok na Hornets Cupu opět v plné síle!