Neproměněné šance stály Rožnov vítězství

25.11.2012 22:53

HC Nový Jičín "B" - HC Rožnov pod Radhoštěm "A" 5:4 (2:2, 1:0, 2:2)

Branky:

17´ Toman R. (Hübl), 19´ Částečka R. (Hübl), 20´ Toman M. (Gilar, Hübl), 57´ Krotil, 58´ Částečka R. (Hermann) 

3´ Vaculín (Holý), 8´ Babiš (Vlach), 41´ Holý (Vaculín, Kroupa), 60´ Ručka (Kroupa)

Sestava : 

Nový Jičín "B"

Kozák -

Hübl, Pokora, Krotil, Javora - 

Toman R., Toman M., Gilar - Částečka R., Hermann, Hradil Jiří - Grygařík, Holáň, Frydrych

Rožnov pod Radhoštěm "A"

Hnilica - 

Švrček, Růčka - Kroupa, Holý, Vaculín

Kunčický, Černý - Babiš, Vlach, Křenek

Paťava, Černobila - Hajda, Skopal, Krátký

 

Vyloučení:  5:7 - 2x10 min. Holáň
Využití:  1:0
Oslabení:  0:0
Poměr střel:  20:44
Diváci:  35 (15 z RpR)

    Utkání jsme odstartovali výborně a soupeře jsme jasně přebruslili a byli i důrazní. Ve 3 minutě Jíčinský golman nevěděl kde má po střele puk a důrazný Tomáš Holý vybojoval a Martin Vaculín 1:0. Následovaly další velké šance, kterým stačilo jenom zakončení do prázdné brány, Jičinský golman jenom všechno vyrážel a my nedokázali dorazit.  I NJ měl zahrozil, když jel hráč sám na Martina Hnilicu, ale výborný zákrok zabránil vyrovnání. V 8 minutě po dalším kolotoči přihrávek před brankou NJ zvýšil Kamil Babiš na 2:0. Utkání bylo plně v naši režii. V 13 minutě jsme dokonce přežili oslabení 5:3, které trvalo 1:40. NJ měl několik šancí, ale naštěstí neproměnil. Kontaktní branku jsme si museli dát sami, když Tomáš Holý zasáhl nastřelenou přihrávku tak smolně, že Martin Hnilica byl bez šance, to bylo v čase 16:29. Aby nebylo smůly málo v čase 18:39 po výborné individuální akci Částečky 2:2.

    Druhou třetinu jsme hráli celou dobu v pásmu HC NJ, ale jako kdyby nám chyběla potřebná lehkost a jednoduchost, akce byly upocené pomalé a bez nápadu. Z vytrvalého tlaku jsme nic nevytěžili. Byl tam i ošklivý zákrok na Tomáše Hajdu, po kterém hráč NJ šel do kabin, naštěstí zdravotně to vypadá s Tomášem OK. Když už jsme mysleli, že třetina skončí bez gólu přišlo oslabení a v čase 39:23 jsme z dorážky do prázdné brány inkasovali.

    Ve třetí třetině jsme vyjeli na led s chutí a po 30 vteřinách srovnáno 3:3 po střele ze vzduchu od Tomáše Holého asistence Martin Vaculín, Martin Kroupa. I dále jsme neskutečně bušili do gólmana Kozáka, který se ale po nepřesvědčivém začátku rozchytal a naši borci zahazovali jednu tutovku za druhou. Hlavně od 10 do 16 minuty tlak neskutečně gradoval. Potom ale přišlo vyloučení Martina Kroupy a NJ využil po 5 vteřinách střelou od modré výhody jednoho hráče. Je neskutečné jak to může být jednoduché, nám za celý zápas neprošla střela od modré, trefíme prvního hráče nebo je střela mimo. Za dalších 40 vteřin po velké hrubce opět inkasujeme na 5:3 v čase 57:26. Kluci to naštěstí nezabalili, ani neměli důvod, protože jsme opravdu byli celou třetinu o třídu lepší a v dlouhém power play přišli další šance, gol v čase 59:36 z hole Luďka Ručky korigoval. Ale víc jsme už nedokázali a prohráli 5:4.

    Co říci závěrem, v utkání jsme byli jasně lepší bruslařky i v počtu střel a vyložených šancí, poměr střel:  20:44 mluví za vše.  Možná jsme byli málo důrazní a nešli do gólu, a když jo tak podržel výborný Kozák. Je třeba přiznat, že NJ hrál od 2. třetiny na dva útoky a měl toho plné brýle, ale bojoval statečně. Kromě konce první třetiny jsme byli po celé utkání aktivnější a lepší tým, což letos můžeme říct po prvé, takže cesta je, ale nezbývá nám nic jiného než vyhodnotit chyby a zkusit je neopakovat příště, “hold bude to muset odsrat někdo silnější“.

 

Hodnocení trenérů KNEBLÍK Petr - trenér Nového Jičína

Kluci se vypnuli do maximálního výkonu. Holáň dostal dvakrát deset, takže nemohl hrát. Prakticky jsme hráli dvě třetiny zápasu na deset lidí a z toho byli tři junioři. Klobouk dolů před juniory, že chodí, ale ještě na to nedorostli. Je velký skok mezi krajskou ligou juniorů a mužů. Dnešní zápas rozhodli brankáři. Náš Tomáš Kozák zachytal výborně.

Hodnocení trenér Miroslav Martyčák: Vedeme 2:0 v 7 minutě, ale od 10 minuty kluci začali hrát sami na sebe, což se nám vymstilo. Jičín vyrovnal na 2:2, ačkoliv jsme jej přestříleli 5:15. Dostali jsme řadu laciných branek, sami jsme se na goly přitom nadřeli. Situaci jsme Jičínu ulehčili i hloupými fauly. Pokud opět nezačneme táhnout za jeden provaz a nepodrží nás brankář, těžko budeme taková utkání zvládat.  

 

HC NJ "B" - Rožnov očima Michala Hübla ze stránek www.hcnj.cz

26. 11. 2012 - rozhovor - Redakce
Na otázky hcnj.cz odpovídal: Michal Hübl

Po nedělním zápase s Rožnovem “A“ jsem o rozhovor požádal nejzkušenějšího hráče týmu obránce Michala Hübla. Kurt, jak se mu přezdívá, si připsal v tomto vítězném utkání tři finálové přihrávky.

 

S čím jste šli do utkání s posledním týmem tabulky?

Soupeř měl asi tolik bodů co my, takže jsme šli s tím, že musíme vyhrát, a odstoupíme mu, abychom hráli play-off.

Prohrávali jste už o dva góly. Věřili jste, že to ještě otočíte?

Každopádně jsme věřili, že to otočíme, protože to byly takové dorážky než pohledné akce. To nás ještě soupeř nepřehrával, to jsme ještě mohli. Až v závěru třetí třetiny už nám došly síly a to už nás motali.

Co jste si říkali na začátku třetí třetiny, kdy jste dostali na 3:3 a Rožnov měl velký tlak?

Potom už jsme hráli jen na deset lidí, možná i méně. To nám síly sebere. Hráli jsme několik oslabení a přesilovek, na které chodí pořád ti samí hráči.

Dneska sis připsal tři asistence. Jsi tedy se svým výkonem spokojený?

Já jsem se svým výkonem spokojený vždycky.

Uhráli jste čtvrté vítězství v sezóně. Jak moc je pro tým důležité?

Je to hodně důležité, hlavně pro mladé hráče, které to neznechutí. Teď jsme měli po sobě tři zápasy, kdy jsme dostali hodně gólů. Pořádně jsme v těch zápasech ani nevystřelili. Ti mladí mají smůlu v tom, že teď jsou nějací hráči zraněni, takže jim ti starší nemohou pomoct. Když hrají mladí hráči spolu, tak to mají těžké.

Jak bereš tu funkci, že jsi nejstarším hráčem v týmu a je na tobě předávat mladším hráčům zkušenosti?

Už jsem to tak dělal i v Kopřivnici, takže jsem na to nějak zvyklý. Snažím se jim pomoct. Když chtějí, tak jim pomůžu, když nechtějí, tak nechtějí.