Přátelská utkání ukázala možnosti i sílu týmu do sezóny 2015/16

13.09.2015 12:22

Pod vedením nového trenéra týmu - Miroslava Škumáta, jsme vyjeli k prvnímu tréninku v pátek 28.srpna na ledě ve VM, hned 29. následoval druhý trénink a aby toho nebylo málo, v neděli 30.8. jsme hráli první přátelák v Uherském Hradišti. Před tím, než uvedu výsledek, by bylo vhodné podotknout, že v sobotu náš ostrostřelec Martin Kroupa vstoupil do svazku manželského a drtivá většina týmu slavila do raních hodin. V kombinaci s pouhými dvěma tréninky se nedal očekávat oslňující výkon, ale výsledek Uh. Hradiště 9:0 Rožnov byl až moc krutý. Rožnovštví si vypracovali několik šancí a podle slov hráčů mohl zápas skončit klidně výsledkem 9:6.

Další týden tým absolvoval další dva tréninky a v sobotu 5.9. nastoupil k druhému přátelskému utkání v Novém Jičíně, kde se utkali s tamním "B týmem".

Výborný výkon Lukáše Mizery, který vymazal všechny střelce NJ, byl základem k vítězství Nový jičín 0:3 Rožnov. První gol vsítil umístěnou střelou od modré čáry Michal Bártek, druhý gól přidal veterán Honza Kunčický a vítězství zpečetil gólem do prázdné branky při powerplay soupeře Lukáš Duda. 

Po dalších dvou trénincích ve VM se v sotobu 12.9. Rožnov zúčastnil Turnaje čtyř v Uherském Ostrohu. Dalšími účastníky byla Břeclav a Uherské Hradiště. Hrálo se 2x20 minut čistého času, v prvním zápase proti Břeclavi se spíše hledala optimální sestava a první polovina byla silně v režii soupeře, Dohnálek však chytil vše (až na smolný vlastní gól Holase). V druhé půlce se s góly roztrhl pytel, za nás skórovali Švajda,Stoupa,Mynarčík. Břeclav však taky přidala tři góly z bezprostřední blízkosti naší branky a i přes silný tlak v závěru a hru bez brankáře zápas skončil poměrem Břeclav 4:3 Rožnov. 

V dalším zápase byl soupeřem domácí tým z Uherského Ostrohu, který v prvním zápase turnaje porazil Uh. Hradiště 4:0. Zápas byl velmi vyrovnaný, šance na jedné straně střídala šanci na druhé, hrál se pěkný hokej, který poměrně zkazil sudí. Na to se však vymlouvat nemůžeme, byla nám nabídnuta dlouhá přesilovka 5na3, ve které však nejvíce zahrozili uherskoostrožští při akci 2 na jednoho, kterou hasil až Dohnálek v bráně. První půle skončila 1:2, druhý gól Ostrohu vstřelil tečí kdo jiný, než vlastnostřelec Tomáš Holý. Náš jediný gól dal střelou z mezikruží do víka Filip Vyvijal. Druhá půle byla bezbranková, tudíž Rožnov 1:2 Uh. Ostroh

V posledním zápase, kde se rozhodovalo o konečném 3. a 4. místě, jsme se utkali s Uherským Hradištěm. Do branky nastoupil Mizera, který se v druhé půli blýskl zákrokem alá Hašek. Zápas jsme začali dvěma góly v první minutě, což přidalo klidu na lavičce a zápas jsme si pohlídali. V našich barvách se trefili Tomáš Martyčák, posila David Jankových a čtyřmi brankami se podílel novomanžel Martin Kroupa, obzvláště jeho poslední trefa byla výstavní dělovka do vína. Miza byl překonán 3x. Uh.Hradiště 3:6 Rožnov. Tento výsledek nám zajistil třetí místo a následnou děkovačku a tanečky v šatně, které nás i přes prohry provázely celý turnaj.

 

Sestava na turnaji:

brankáři: Dohnálek, Mizera

obránci: Holý, Bambuch, Růčka, Mynarčík, Bártek, Babiš, Kunčický (po prvním zápase odstoupil pro zranění)

útočníci: Martyčák Jakub, Martyčák Tomáš, Vyvijal, Jankových, Kroupa, Švajda, Holiš, Vaculín, Duda 

Dohny