Tragická 2.třetina rozhodla utkání ve prospěch Studénky

06.12.2015 12:29

HC Rožnov p. R. - HC Studénka 1:7 (0:1, 0:5, 1:1) (Tomáš Holý 59.minuta)

 

V zápase proti druhému týmu tabulky ze Studénky byly papírové předpoklady jasně určeny, průběh první třetiny tato očekávání pouze potvrdil a jen díky skvělým zákrokům Lukáše Mizery jsme tuto třetinu prohráli 0:1, kdy jediný gól dala Studénka hned na začátku po zmatcích v obraně a následné tvrdé střele bez přípravy z prostoru mezikruží do horního růžku. 

Druhá třetina už byla gólově bohatší, bohužel však puk z brány tahali vždy rožnovštví brankáři. Nejdříve Studénka využila přesilovku 5 na tře, ihned poté pokračující přesilovku 5 na čtyře a když za další minutu lovil Mizera opět buk z branky, nechal se vystřídat a přenechal místo Richardu Dohnálkovi. Ten si chytil jednu střelu a z druhé už inkasoval. Do konce druhé třetiny se Studénka trefila ještě jednou a tak se šlo do kabin za stavu 0:6.

Ve třetí třetině byl domácí strážce svatyně pod palbou téměř jako jednotky Islámského státu, za svá záda pustil naštěstí jen jednu střelu a odvrátil nepopulární desítku. Naopak brankář hostí určitě pomýšlel na čisté konto, to by však nesměl být na ledě Tomáš Holý, který mu 80 vteřin před koncem vymetl pavučinky v horním růžku branky.

 

Shrnuto-podtrženo, zápas se nám těžce nevyvedl, taktické pokyny prozatimního trenéra Romana Bambucha tým nedodržel, ani štěstí se na nás neusmálo a tak jsme protáhli sérii porážek na 4 zápasy. Příští sobotu vyzveme na domácím ledě "B tým" z Nového Jičína, který jsme v sezoně 2x porazili, očekáváme tedy ukončení série porážek.

Doufejme v lepší zítřky, zraněné opory týmu Martin Vaculín a Roman Bambuch začali trénovat a snad brzy posílí tým, který naopak opustil trenér Miroslav Škumát, s nimž byla ukončena spolupráce.