Velký boj a nakonec prohra

06.03.2016 20:31

Velký boj a nakonec prohra

HC RpR – HC Studénka 3:5 (2:0,1:3,0:1)

Branky: 10:15 Martin Kroupa (Michal Kocur), 12:35 Martin Kroupa (Jiří Švrček, Filip Vyvijal), 30:33 Martin Kroupa (Roman Bambuch, Filip Vyvijal )

Diváci: 162 diváků

Vyloučení: 4: 5, Využití: 2:1

Sestava: Lukáš Mizera (Martin Hnilica)

Jiří Švrček-  Roman Bambuch

Jakub Švrček – Michal Kocur

 

Kroupa - Vyvijal - Vaculín

Prycl - Babiš - Skopal

Holý - Kolovratník

V posledním zápase sezony přijela do RpR druhá Studénka a domácí pokuď se chtěli odpoutat od posledního místa museli vyhrát. Na utkání dorazila nečekaně krásná návštěva až 200 lidí a mohli vidět pěkné utkání a loučení se sezonou. Je zajímavé, že z ničeho nic dorazí dvakrát tolik lidí, ale i díky plné tribuně byl zápas pro diváka i hráče daleko lepší. Palec nahoru.

Od začátku bylo utkání hráno ve vysokém tempu nahoru dolů. Hosté, které podporovala i početná skupina fanoušků, začali tlakem. Mizera v domácí brance měl co dělat a jednou zvonila i tyčka po blafáku hostujícího hráče. Domácí nicméně uděřili v první přesilovce a to v 11. minutě zásluhou střely Martina Kroupy. O dvě minuty později to už bylo 2:0, kdy po nečekaném odrazu puku opět Martin Kroupa dával do prázdné. Hosté se sice snažili, ale domácí předvedli výborný taktický výkon a první třetina byla jejich. Druhá třetina začala únikem hostů, ale Lukáš Mizera situaci výborně zneškodnil. Hosté ale přesto udeřili a to ze skrumáže v 25. minutě. Poté bylo utkání nervóznější a vylučovalo se. Domácí využili přesilovku 4 na 3, kdy po střele Romana Bambucha tečoval Martin Kroupa – hattrick byl dokončen. O minutu později v 32. minutě však hosté snížili po nedůsledné obraně a střele z mezi kruhu. Další minutu poté hosté dokonce vyrovnali v přesilovce po střele od modré. Na domácích šlo vidět, že začali šlapat vodu a měli se co ohánět do konce třetiny.

Ve třetí třetině byla hra opatrná a nikdo nechtěl udělat chybu, stav 3:3 vyhovoval oběma. Bohužel v 50. minutě po brejku 3 na 2 hosté zvýšili na 4:3. Domácí se snažili a bušili do hostů a dostali se i do 2 gólových šancí, nakonec inkasovali v power play do prázdné brány.

I tak bylo utkání dobré kvality, domácím chyběli někteří hráči, což ve vyrovnaném utkání rozhodlo o mírné převaze Studénky. Potom následovalo ještě poděkování fanouškům a společné focení na ledě.

Trošku všechny dojebalo to poslední místo po 7 letech, ale soutěž byla kvalitní a jen malý počet hráčů po Vánocích způsobil sešup na poslední místo.

Snad se příští rok bude hrát, bo další dojeb bylo, že muži nedostanou od města ani peníze na led!!! Takže si příští rok musí muži samostatně najít na ledy okolo sta tisíc korun. Další otazník je počet hráčů, sezónu odtáhlo pár poctivců a není odkuď brát, není juniorka, starší dorost snad příští rok…

 

Takže je spousta otázek, ale snad to vše dobře dopadne a sejdeme sa v září.